چاپ خبر
الحاق به شرط گرفتن امتیاز
روزنامه سپید   |   اخبار 4   |   04 خرداد 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d29598

       بحث الحاق به سازمان تجارت جهانی موضوعی است که به تازگی ذهن صنعت داروسازی کشور را به خود مشغول کرده است. موضوعی که نه می‌توان آن را نادیده گرفت و از کنارش با بی‌تفاوتی گذر کرد و نه می‌توان چشم بسته‌تمامی شرط و شروط‌های سازمان تجارت جهانی را قبول کرده و تن به این الحاق سپرد.

       در همین راستا گفت وگویی کردیم با مدیر سابق طرح و برنامه‌ریزی سازمان غذا و دارو که اندک زمانی است مدیریت کارخانه‌های داروپخش را برعهده گرفته است.

       مهدی پیرصالحی در خصوص بحث الحاق به سازمان تجارت جهانی به خبرنگار سپید می‌گوید: «در بحث الحاق به wto باید گفت، اگر واقعا درست اقدام شود، حتما موضوع مفید و موثری برای کشور خواهد بود اما در بحث الحاق باید توجه داشته باشیم چه امتیازهایی داده و چه امتیازهایی می‌گیریم.»

       او ادامه می‌دهد:‌ «حتما در هر مذاکره و توافقی که می‌کنیم باید مقداری امتیاز بدهیم و مقداری امتیاز بگیریم. اگر این موارد به درستی دیده و برنامه‌ریزی شود و وضعیت صنعت دارویی کشور به درستی بررسی شود، می‌توان گفت این الحاق به نفع جامعه دارویی کشور خواهد بود. البته شرایط نسبت به قبل خیلی تغییر کرده است. به طور مثال مدت زمانی که کشورهایی چون هند گرفتند برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی به منظور اینکه بتوانند صنعت دارویی خود را همچنان در حاشیه امن نگه دارند، دیگر میسر نیست. اگر بتوانیم هم‌زمان امتیازات را بگیریم یا امتیازات کمتری بدهیم بسیار خوب است.»

       پیرصالحی با تاکید بر این موضوع که برای عضویت به wto قطعا تجارت جهانی به ارتقای صنعت و پیشرفت صنعت کمک می‌کند، توضیح می‌دهد: «من فکر می‌کنم همه دوستانی که در صنعت دارو و سازمان غذا و دارو هستند با الحاق به صورت مشروط و رعایت امتیازهایی که با صنعت دارو باشد، موافق هستند.»

       او در خصوص جلسات هم‌اندیشی برگزار شده در این راستا اضافه می‌کند:‌ «هنوز بحث‌های اولیه مطرح است و نمی‌توان گفت چقدر با استقبال مواجه شده است. این جلساتی که در حال برگزاری است، جلسات اولیه است که تمامی زوایا بررسی شود، از آنجا که ما به صورت مستقیم در مذاکرات نخواهیم بود و باید کار مذاکرات را به همکاران وزارت صنعت، معدن و تجارت بسپاریم و لازم است که با نظرات صنعت داروسازی آشنایی داشته باشند. قرار است جلسات بزرگتر با حضور بیشتری از متخصصان صنعت داروسازی برگزار شود. از این شرایط استفاده می‌کنیم تا نظرات خود را بدهیم و با کمترین تبعات وارد الحاق شویم.»

       مدیر سابق طرح و برنامه‌ریزی سازمان غذا و دارو در ادامه در خصوص صادرات صنعت دارویی نیز خاطرنشان می کند:‌ «در این چند سال هم بحث مشکلات فنی را داشتیم و هم بحث تحریم‌ها که از بحث صادرات جلوگیری کرده بود. در بحث الحاق مقررات بین کشورها حتما از لحاظ کیفی و قیمتی رقابت به‌وجود خواهد آورد و فکر می‌کنم شرایط صادراتی ما را تثبیت خواهد کرد.»

       او ادامه می‌دهد: «همچنین شرایط وارداتی ما در بحث wto تسهیل می‌شود که البته این موضوع خیلی مورد نظر صنعت داروسازی ما نیست. صنعت داروسازی ما بیشتر تمایل دارد که محدودیت‌های موجود همچنان باقی بماند ولی صادرات آزادتر باشد که امیدواریم عملی شود.»

       پیرصالحی همچنین در خصوص کیفیت داروهای ایرانی می‌گوید: «ما امروزه از لحاظ نظارت بر صنعت دارویی با مقررات جهانی عمل می‌کنیم اما تعامل با کشورهای خارجی حتما در ارتقای کیفیت موثر خواهد بود.»

پدیده مظفری