چاپ خبر
بالاخره مهر تخریب بر پیشانی علاءالدین نشست
روزنامه سپید   |   اخبار 4   |   13 دی 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d29508

سپید: بالاخره پس از پیگیری های اعضای شورای شهر و پافشاری سازمان آتش نشانی، طبقه هفتم پاساژ علاءالدین که از سوی مالکش بدون مجوز قانونی احداث شده بود، تخریب و طبقه منفی3 نیز پلمپ شد. تخریبی که در اولین ساعات صبح روز جمعه، با حضور ماموران شهرداری تهران و نیروهای پلیس صورت گرفت تا به گفته گیل آبادی، رئیس مرکز ارتباطات شهرداری تهران، در مسیر حفظ جان مردم و اجرای قانون اقدامات مقتضی صورت گیرد. ماجرا از آنجا شروع شد که، بنابر توافقی که سال 85 بین شهرداری وقت و مالک پاساژ علاءالدین صورت گرفته بوده، مقرر شد در صورت ایجاد فضای پارکینگ در قبال ایجاد پارکینگ در طبقه منفی 3 در خارج از محدوده پاساژ علاءالدین، شهرداری به مالک مجوز بهره برداری تجاری از طبقه منفی 3 بدهد، اما از آنجا که مالک به توافق عمل نکرد و طبقه منفی 3 را به صورت غیر قانونی تجاری کرد و طبقه7 را نیز بدون مجوز احداث و تغییر کاربری تجاری داد، پرونده تخلف وی در کمیسیون ماده 100 طرح و گشوده شد. به طوری که این پرونده با شماره 355918 در تاریخ 17/6/93 حکم ماده 100 مبنی بر قلع مستحدثات زاید در طبقه 7 و رفع خلاف از تغییر کاربری پارکینگ منفی 3 و اعاده کاربری زیر زمین از تجاری برای آن صادر شد.
این بدین معناست که بنابر رای کمیسیون ماده100 و نیز نظر شورای شهر تهران، شهرداری پایتخت موظف شد تا طبقه7 تخریب و طبقه منفی 3 به پارکینگ تبدیل شود. از این رو در نخستین ساعات بامداد جمعه کار تخریب آغاز شد. البته چند روز پیش طبقه منفی 3 این پاساژ تخلیه شده بود و قرار است این طبقه پارکینگ شود.
در همین زمینه محمدی، معاون شهرسازی منطقه 11 در حاشیه تخریب بنای غیرمجاز با بیان اینکه این پرونده نیز همانند سایر پرونده های شهرداری است، گفت: «تفاوت پرونده علاء الدین و سر و صداهای خبری که در ماه های اخیر شاهد آن بودیم به دلیل این است که این مجتمع تجاری یکی از پرتردد و مهم ترین پاساژهای تجاری تهران است.»
وی با یادآوری اینکه بند 14 ماده 55 مقررات ملی ساختمان در مورد طبقه 7 علاء الدین رعایت نشده است و بنا برقانون، کمیسیون ماده 100 باید نظر می داد یادآور شد که در ابتدا این کمیسیون پرونده را به منطقه بازگرداند، اما بعد با استماع دفاعیات منطقه، کارشناسان ماده 100 رای به قلع دادند.
به گفته معاون شهرسازی منطقه 11، در هر ساعت بالغ بر شش هزار نفر در این ساختمان تردد می کنند. ضمن اینکه بیش از دو هزار نفر شاغل در این مجتمع حضور دارند. از این رو شهرداری برای حفظ ایمنی مردم و رفع تخلف و پیشگیری از حوادث احتمالی و برخورد با توافقات غیرقانونی مصمم به اجرای حکم ماده 100 شد و امروز شاهد به اجرا در آمدن این حکم هستیم. پرونده ای که یکی از دستاوردهای مهم شورای شهر تهران به حساب می آید و به مردم این قوت قلب را داده است که روند رسیدگی به تخلفات ساخت و ساز پایتخت با جدیت بیشتری در حال پیگیری است.»