چاپ خبر
غربالگری کمبود ویتامینD در بزرگسالان، بلی یا خیر؟
روزنامه سپید   |   اخبار 5   |   14 دی 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d29433

کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده به تازگی توصیه‌هایی را در مورد غربالگری کمبود ویتامین Dدر بزرگسالان متشر کرده است. این کارگروه، گروهی از کارشناسان بهداشت و درمان هستند که تحقیقات منتشر شده را در یک زمینه خاص بررسی و در مورد مراقبت‌های بهداشتی پیشگیرانه توصیه‌هایی منتشر می‌کنند. پشتیبانی از کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده و بررسی تحقیقات منتشر شده از آن برعهده آژانس تحقیقات و کیفیت‌بخشی مراقبت‌های سلامت است. ویتامین D به تنظیم سطوح کلسیم خون و سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند. در برخی از مطالعات، اما نه همه آنها رابطه‌ای بین کمبود ویتامین D و پوکی وشکستگی استخوان، زمین خوردن، سرطان، دیابت، بیماری‌های قلبی، افسردگی و مشکلات دیگر دیده شده است.
در حال حاضر، تعریف دقیقی از سطح پایین ویتامینD به خوبی مشخص نشده است. مصرف روزانه600 واحد ویتامینD در بزرگسالان 18 تا 70 سال و800 واحد در بزرگسالان مسن‌تر از70 سال نیاز اکثر بزرگسالان را تامین خواهد کرد.
قرار گرفتن در معرض آفتاب نیز می‌تواند سطوح ویتامین D را دربدن افزایش دهد، اما بسیاری از عوامل از جمله استفاده از کرم‌های ضدآفتاب، زمان وطول قرار گرفتن درمعرض نور خورشید، فصل، ومکان جغرافیایی، میزان تولید ویتامین D تحت تاثیر قرار می‌دهند. از آنجایی‌که نور خورشید خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد، عموما قرار گرفتن در معرض آفتاب برای پیشگیری از کمبود ویتامین D توصیه نمی‌شود. پایین بودن سطح ویتامینD، مشکل نسبتا شایعی است که می‌تواند سلامتی افراد را مختل کند و با مصرف آن به صورت خوراکی قابل درمان است، گروهی از متخصصان عقیده دارند که در همه بزرگسالان سطح ویتامینD اندازه‌گیری شود، اما گروهی دیگر معتقدند این کار تنها برای افرادی انجام شود که در معرض خطر بالای کاهش ویتامین D بوده، یا به بیماری‌های مرتبط با کمبود آن مبتلا هستند و با مصرف مکمل‌ها مشکل آنها بهبود می‌یابد. کارگروه خدمات پیشگیرانه ایلات متحده پس از آنکه محققان مطالعات منتشر شده را به منظورشناسایی خطرات و فواید غربالگری سطوح پایین ویتامین D در بزرگسالان سالم مرور کردند، این توصیه‌هارا تدوین کرده است. آنها هیچ مطالعه‌ای را که مزایا و یا مضرات غربالگری برای سطوح پایین ویتامین D را در بزرگسالان به طور مستقیم ارزیابی کند پیدا نکردند. شواهد کافی مبنی بر اینکه درمان کمبود ویتامین D در افراد سالم و دارای عوامل خطر متوسط شانس ابتلا به سرطان، دیابت نوع 2، مرگ زودرس یا شکستگی استخوان را کاهش دهد، وجود ندارد. از سوی دیگر، مدارک و شواهد کافی برای نتیجه‌گیری واضح در مورد اینکه درمان زودهنگام کمبود ویتامین D می‌تواند از بیماری‌های دیگر جلوگیری کند موجود نیست، اما شواهد کافی وجود دارد، که مضرات درمان کمبود ویتامین D ناچیز وتقریبا هیچ هستند. بنابراین، این کارگروه نتیجه می‌گیرد شواهد کافی برای اینکه نشان دهد فواید غربالگری کمبود ویتامین D در افراد بزرگسال سالم بر مضرات آن برتری دارد، در دست نیست.
البته این توصیه‌ها تنها برای افرادی از جامعه است که بالاتر از18 سال سن داشته، تحت پوشش نظام مراقبت‌های اولیه هستند، باردار نبوده و در خانه‌های سالمندان یا نهادهای مشابه، زندگی نمی‌کنند و هیچ علائم و نشانه‌ای از کمبود ویتامین D مانند پوکی استخوان یا سابقه زمین خوردن ندارند.
Annals of Interna- Medicine