چاپ خبر
جنگ با سرطان با بیوژل هوشمند
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   03 آذر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d2909

نتایج یک مطالعه جدید توضیح می‌دهد که چگونه دانشمندان در حال ساخت و ارتقای یک بیوژل هوشمند هستند تا عوامل ضدسرطان را مستقیما تحویل تومورها دهد. تست‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهند که بیوژل به خوبی علیه سلول‌های توموری عمل می‌کند. اگر همین نتایج در بیماران هم به دست آید، بیوژل می‌تواند انقلابی در درمان بسیاری از سرطان‌ها به وجود آورد. نتایج این مطالعه که بوسیله دانشمندان کانادایی انجام شده، در نشریه Biomaterials منتشر شده است.

       محققان این مطالعه معتقدند، قدرت بیوژل جدید آنها، در این است که با سلول‌های ایمنی ضدسرطان سازگار است. به همین دلیل، اجازه می‌دهد که این سلول‌ها یا داروهای ضدسرطان مستقیما به درون تومورهای سرطانی تزریق شود، به جای آنکه وارد جریان خون شده و از این طریق به تومور برسند. پژوهشگران امیدوارند این رویکرد هدفمند، درمان‌های ایمونوتراپی کنونی را بهبود دهند. مزیت بیوژل تزریقی آن است که به سلول‌های تی کمتری نیاز داریم تا به مقابله با سرطان برخیزیم. با تکنیک جدید، تنها نیاز است چند ده میلیون سلول تی، به جای میلیاردها سلولی که در حال حاضر استفاده می‌شود، به کار گرفته شود. مزیت دیگر آن، این است که می‌توان موادی را به کمک گرفت که به سیستم ایمنی کمک می‌کنند علیه سلول‌های سرطانی بجنگند.

       طبق گفته محققان، این بیوژل سمی نیست و محیط ایده‌آلی را فراهم می‌آورد تا سلول‌های ایمنی محصور بتوانند رشد کرده و تزاید پیدا کنند. این عمل، مانند آن است که یک مخزن سلولی برای مقابله با سرطان درست کرده باشیم. تیم تحقیقاتی مذکور، بیوژل هوشمند ابداعی خود را با موفقیت در مدل‌های آزمایشگاهی مختلف از سلول‌های سرطانی، مانند ملانوما و سرطان کلیه، ارزیابی کرده و به نتایج امیدوارکننده‌ای رسیده‌اند. محقق ارشد این مطالعه می‌گوید: «لنفوسیت‌های تی موجود در ژل، عملکردی هستند و می‌توانند برای 2 تا 3 هفته رشد کنند، از ژل آزاد شده و سلول‌های سرطانی را از بین ببرند. این بیوژل هوشمند، با افزودن عوامل ژلی به chitosane، که نوعی ماده زیستی قابل تجزیه است و از پوسته سخت‌پوستان به دست آمده، درست شده است. این ماده ژلی در محیط اتاق به شکل مایع است و همین امر، تزریق آن را آسان می‌کند. اما زمانی که وارد بدن می‌شود (که دمای 37 درجه سانتی‌گراد دارد)، منسجم‌تر و مقاوم‌تر شده و شبیه یک پارچه ارتجاعی چسبناک می‌شود.
این بیوژل باید قبل از امتحان روی انسان‌ها، روی حیوانات آزمایش شود و اگر از این آزمایش‌ها هم سربلند بیرون آید، در عرض چند سال آینده وارد کارآزمایی‌های انسانی می‌شود.
منبع: Medical News Today