چاپ خبر
خضری: شیوه نقد روزنامه «سپید» را می‌پسندم و آن‌را دنبال می‌کنم
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   02 آذر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d2887

معمولا حدود و دامنه پیام روزنامه‌های عمومی به شکلی سازماندهی می‌شود که بتواند مخاطبان گسترده‌ای را جذب نشریه کند. اما از لحظه‌ای که روزنامه‌نگار قدم به دنیای مطبوعات تخصصی می‌گذارد این ضابطه‌ها دگرگون می‌شود. زیرا اصل و بنیان مطبوعات تخصصی بر تحلیل،‌ تفسیر و نقد موضوعات خاص استوار است. مطبوعات تخصصی بر اساس نیاز طبقه‌ای خاص به دانستن و داشتن آگاهی‌های بیشتر در زمینه علوم مورد علاقه آن طبقه به وجود می‌آید و حساسیت‌های آن زمانی مضاعف می‌شود که زمینه فعالیت، انعکاس اخبار حوزه سلامت باشد. در این میان روزنامه «سپید» که تنها روزنامه تخصصی حوزه پزشکی در ایران و خاورمیانه است، با همین رسالت فعالیت خود را دنبال می‌کند، اما گویا نقدهای این نشریه خیلی باب‌میل برخی مسئولین نیست. هرچند هستند مسئولین دیگری که به اذعان خود این روزنامه را به صورت مرتب دنبال می‌کنند.

       یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بنده از خوانندگان پروپاقرص روزنامه «سپید» هستم و شیوه نقد سازنده آن را می‌پسندم و دنبال می‌کنم، گفت: «رسانه و مطبوعات به عنوان پل ارتباطی مردم و مسئولان هستند و لذا باید مستقل و آزاد باشند.» رسول خضری با تاکیدبر اینکه رسانه‌ها باید در چارچوب قانون، تحلیل‌های سازنده ارائه دهند، تصریح کرد: «مسئولان نیز باید از رسانه‌های منتقد مثل روزنامه «سپید»، به‌عنوان یک بازوی کمکی در راستای رسیدن به اهداف خود که همان خدمت به مردم و رضایتمندی بیشتر است، گام بردارند.»

       وی در بخش دیگری از سخنان خود طرح تحول نظام سلامت را انقلابی در حوزه سلامت معرفی و خاطرنشان کرد: «این طرح قطع به یقین ایراداتی نیز دارد و نقدهای سازنده‌ای از طرف دوستان دلسوز ما به آن وارد است که یکی از مهمترین آنها عدم وجود زیرساخت‌های لازم برای اجراست.» خضری کمبود نیروی انسانی لازم و نبود مدیریت منابع، هتلینگ و فضای فیزیکی لازم را ازجمله مهمترین نقایص این طرح بزرگ برشمرد و گفت: «مراجعات مردم به بیمارستان‌های دولتی 3 برابر شده است، با این حال دستاوردهای ملموسی نیز به دنبال داشته است که کاهش پرداخت از جیب، کاهش هزینه‌های کمرشکن درمان و دسترسی مردم به خدمات باکیفیت ازجمله آنهاست.»

       خضری با اشاره به اینکه حداقل مدت زمان لازم برای بازدهی طرح تحول نظام سلامت 12 سال است، خاطرنشان کرد: «یکی از ستون‌های اصلی موفقیت طرح تحول، نحوه هزینه‌کرد و مدیریت منابع مالی است. » وی با یادآوری اینکه طرح تحول آموزش نیز هم‌اکنون در دستور کار وزارت بهداشت و در حال بررسی واعلام است،‌ اضافه کرد: «ما باید به مقوله آموزش پرستار و بهورز توجه ویژه کنیم. ازطرفی 80 درصد بار فعالیت روی دوش پرسنل سطح یک شامل پزشک عمومی، پرستار و بهورز است اما متاسفانه تنها 20 درصد منابع به این سمت گرایش دارد و 80 درصد منابع مالی اختصاص به متخصصین و فوق تخصص‌ها دارد که نیازمند یک بازنگری است.»
محسن طاهر میرزایی