چاپ خبر
شیوه‌ تجربی جدید برای درمان دیابت نوع 1
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   04 بهمن 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d28753

دانشمندان دانشگاه سنت‌لوئیس (SLA)،‌ با تمرکز بر سلول‌های ایمنی خاصی که وظیفه آنها کاملا مشخص نشده است،‌ توانستند از بروز دیابت نوع 1 در موش جلوگیری کنند. آنها پی بردند که جلوگیری از رشد این سلول‌ها می‌تواند از شروع این بیماری جلوگیری کند.
در دیابت نوع 1، انسولین کم تولید می‌شود و در نتیجه تنظیم قند خون دچار مشکل می‌شود. سلول‌های ایمنی بدن عامل این بیماری هستند. دو نوع سلول T موجب مرگ سلول‌های بتا پانکراس، که تولید کننده انسولین است، می‌شوند.
اما این تیم در دانشگاه SLU به دنبال پیدا کردن نقش سلول ایمنی سومی موسوم به TH17 در این فرایند بودند. این گروه امیدوار هستند این سلول بتواند کلید جلوگیری از این بیماری باشد. دیده شده که سلول‌های TH17 برای رشد خود نیاز به دو گیرنده هسته‌ای دارند. دانشمندان توانستند این دو رسپتور را با استفاده از ترکیبی به نام SR1001، مهار و از حمله سلول‌های ایمنی به سلول‌های تولید کننده انسولین جلوگیری کنند. دکتر توماس بوریس، ‌رئیس علوم دارویی و فیزولوژی دانشگاه SLU می‌گوید: «بعد از شروع درمان، هیچ‌کدام از حیوانات، حتی با وجود تخریب قابل توجه سلول‌های بتا، پیشرفتی در بیماری نشان ندادند. به نظر می‌رسد این نوع درمان موجب کاهش سرعت پیشرفت دیابت نوع 1 در بیماران می‌شود و دیگر نیازی به درمان با انسولین نخواهد بود.»
محققان می‌گویند یافته‌های آنها نشان می‌دهد که سلول‌های TH17 مرتبط با ایجاد دیابت نوع 1 هستند و ادعا می‌کنند که استفاده از داروهایی که این سلول‌ها را هدف قرار دهند، درمانی جدید برای این بیماری خواهد بود.
منبع: Gizmag