چاپ خبر
وقتی که نا‌ نداری!
روزنامه سپید   |   اخبار 11   |   06 بهمن 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d28482

برای هر آدمی پیش می‌آید که چند روزی در سال حوصله نداشته باشد. معمولا به این خاطر است که ناخواسته برنامه زندگی‌اش شلوغ شده و خستگی فشار آورده است. یا آنکه روزهایی پراسترس را از سر گذرانده‌ که پس از چند روز خودش را نشان می‌دهد و فرد را بی‌حوصله می‌کند. ذهن او را از حالت صددرصدی خارج می‌کند و او ترجیح می‌دهد، هیچ کار مهمی انجام ندهد و توی خانه چرخ بزند و از روی تخت‌خواب بلند شود و روی کاناپه ولو شود، اما خوب فشار زندگی گاهی چنین اجازه‌ای به افراد نمی‌دهد. آدم‌ها مجبورند علیرغم «نا‌نداشتن» سر کار بروند و خودشان را در محدوده دفتر کارشان محبوس کنند. با این‌وجود هرچند برخی آدم‌ها در هنگام کار نیازی به صددرصد توان ذهنی‌شان ندارند، اما پزشکان نمی‌توانند ذهنشان را بیرون در بگذارند و وارد مطب شوند. پس چه کنند؟
وقتی که درباره دانش پزشکی و پزشکان صحبت می‌کنیم، درباره افرادی حرف می‌زنیم که زندگی دیگران را در دست گرفته‌اند و وظیفه مراقبت از زندگی دیگران وظیفه کمی نیست. هر نفر، بالاخره فرزند کسی است، خواهر و برادری دارد، پدر و مادری دارد، کسانی هستند که برای او دل می‌سوزانند و برای سلامتی‌اش دعا می‌کنند. پس خوب نیست خودتان را به آن راه بزنید و در صحنه مطب و بیمارستان حاضر نشوید، شما می‌توانید کارهایی انجام دهید تا ذهنتان سرحال بیاید. می‌توانید برای چند ساعت بیشتر در خانه بمانید و بیشتر استراحت کنید. می‌توانید تا آخرین لحظه صبحگاه در رختخواب بمانید. می‌توانید خودتان را به صبحانه‌ای مفصل در یک رستوران یا یک هتل مهمان کنید. می‌توانید برای این «نا‌نداشتن» نسخه‌ای بپیچید که شما را سرحال بیاورد.
فقط حواستان را جمع کنید و این بی‌حوصلگی را ریشه‌یابی کنید. ممکن است به دلیل استرس زیاد به این روز دچار شده‌اید و با یک حمام طولانی و نوشیدنی محبوبتان بتوانید خودتان را درمان کنید. ممکن است نیاز به ورزش کردن داشته باشید. ممکن است این بی‌حوصلگی به دلیل خستگی ایجاد شده باشد که در این‌صورت به شما ورزش را پیشنهاد نمی‌دهیم، اما خوشبختانه یا متاسفانه آنچه در این متن اهمیت دارد، سلامت شما نیست. سلامت شما تا اندازه‌ای برای ما اهمیت دارد که باعث به خطر افتادن سلامت بیمارانتان نشود. اگر از نظر روانی یا جسمی، در وضعیت مناسبی نیستید و نمی‌توانید ذهن و بدنتان را با یکدیگر هماهنگ کنید، هر چه سریع‌تر خودتان را درمان کنید. شاید لازم باشد به مسافرتی چندروزه بروید، شاید لازم باشد برنامه غذایی‌تان را تغییر دهید، شاید لازم باشد خودتان به پزشک مراجعه کنید، هر کدام از اینها که هست، انجام دهید. چون هر روزی که شما با حوصله‌ای نصفه‌نیمه سرکار حاضر می‌شوید، احتمال فراوانی وجود دارد که در شغلتان دچار خطا شوید و خطا در کار شما به صورت مستقیم با جان دیگران سروکار دارد. نمی‌خواهید درباره‌تان بگویند که «قسط‌های خانه (خانم دکتر/ آقای دکتر) بود که جان بچه ما را گرفت؟»
نگار مفید