روزنامه سپید | اخبار 6 | 02 آذر 1394 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d2845
رئیس انجمن بیماریهای عفونی ایران با اشاره به اینکه افزایش ابتلا به بیماری تب مالت در استانهای غربی کشور 5 برابر سالهای قبل گزارششده؛ گرانی روزافزون لبنیات پاستوریزه را عامل افزایش تب مالت در کشور دانست.
مسعود مردانی با اشاره به اینکه تب مالت بیماری مشترک بین انسان و حیوان است؛ ادامه داد: «انسان در پی مصرف مواد لبنی غیرپاستوریزه یا خوردن گوشت خوب پخته نشده یا نپخته حیوانی که مبتلابه این بیماری است نیز گرفتار تب مالت خواهد شد.»
به گفته وی، راههای انتقال تب مالت در ایران استفاده از شیرهای غیرپاستوریزه، پنیر، خامه، سرشیر، بستنی و کشک است که بهطور عمده در استانهای مختلف ایران توسط افرادی که عادت به استفاده از فرآوردههای لبنی پاستوریزه ندارند، رخ میدهد.
رئیس انجمن بیماریهای عفونی ایران بیان کرد: «این بیماری با تب، دردهای استخوانی-عضلانی، عرق ریزی شبانه و ضعف وبی حالی نیز خود را نشان میدهد؛ حال درصورتیکه تب مالت تشخیص داده نشده و درمان نشود حتی منجر به عدم توانایی راه رفتن و ناتوانیهای جدی فرد خواهد شد.» به گزارش شفا آنلاین، مردانی خاطرنشان کرد: «متاسفانه در سالهای اخیر به علت اینکه واکسیناسیون دامی به دلیل مشکلات منابع مالی یا عدم برنامهریزی درست در برخی از استانها ازجمله استانهای غربی کشور صورت نگرفته است.
بنابراین متاسفانه با بروز افزایش موارد تب مالت در کشور روبهرو هستیم. بهگونهای که طی 2 تا 3 سال اخیر نسبت به سالهای گذشته موارد ابتلا در ایران نیز بالاتر هم رفته است.»