چاپ خبر
پزشک خانواده باید اجرایی شود
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   06 بهمن 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d28447

سپید:وقتی در تذکر 10 نماینده به وزیر بهداشت در زمینه اجرای پزشک خانواده شاهد آن هستیم که این نمایندگان خواستار «تسریع در حل مشکل یا منتفی کردن یا سراسری کردن طرح پزشک خانواده» شده‌اند و از آنهایی که با افزایش انتقادات وزیر بهداشت از تغییرات اساسی در اجرای این طرح در 6 ماه آینده خبر داد، اما شاید این دغدغه برای شما هم به وجود آمده‌باشد که آیا چنین طرحی را می‌توان به یک باره منتفی کرد، در این زمینه مسعود پزشکیان، عضو کمیسیون بهداشت مجلس، در گفتگو با سپید چنین گفت:«در زمینه آنچه به عنوان اخطار به وزیر بهداشت داده و در آن از لفظ منتفی کردن شده‌است، باید تاکید کنم که چیزی به نام منتفی کردن طرح معنا ندارد. به عبارتی نه اخطار دهنده و نه وزیر نمی‌توانند چنین طرحی را لغو کنند.»
پزشکیان در ادامه تصریح کرد:«علت هم این است که در قانون برنامه به سطح بندی و ارجاع پرداخته‌شده‌ و مهم تر هم این است که چنین طرحی از سیاست های کلی نظام سلامت است.»
وی افزود:«وقتی از سطح بندی و ارجاع سخن به میان می‌آید یعنی برنامه‌ای که در آن، سیاست تعریف شده و خدمت نیز تعریف شده و طبیعتا این برنامه را نمی‌توان بدون مسئول در نظر گرفت و به اجرا در آورد. در این میان ما مسئول مدنظر را با نام پزشک خانواده می‌نامیم.»
این عضو کمیسیون بهداشت درباره آنچه در اخطار نمایندگان مطرح شده‌است، تاکید کرد:«در این میان شاید تنها تغییر نام ممکن باشد. به عبارتی شما نمی‌توانید سطح داشته باشید اما برای آن مسئولی در نظر نگیرید. حتی نمی‌توانید مسئولی بگذارید که شناخت نداشته‌باشد در نتیجه فردی باید در این جا قرار گیرد که جمعیت و مردمش را بشناسد، با مشکلات آشنایی داشته‌باشد و در نهایت بتواند پاسخگو باشد.»
وی در ادامه تصریح کرد:«عقل سلیم حکم می‌کند که اگر قرار است کاری از پیش ببریم بر اساس سطح‌بندی و ارجاع برنامه‌ریزی انجام دهیم و آن را به اجرا درآوریم. این طرح هم نیاز به مسئولی دارد که ما به عنوان پزشک خانواده آن را معرفی می‌کنیم.»
پزشکیان در ادامه به مسئله دیگر که در این مدت به طور جسته و گریخته مطرح شده‌است و آن هم نحوه تخصیص بودجه به حوزه سلامت است، اشاره کرد و گفت:«آنچه این روزها به عنوان تلاش نمایندگان در زمینه تفکیک بودجه بهداشت از درمان مطرح می‌شود، این است که تلاش ما در این کمیسیون بیشتر در این راستا است که اعتبارات و پول‌ها را به سمت بخش بهداشت و مناطق مورد نظر سوق دهیم. نه اینکه این اعتبارات و پول منطقه را در کلانشهرهایی مانند تبریز و تهران هزینه کنیم آن هم به دلیل آنکه این پول به طور یکجا در اختیار مسئولان است و علاقه‌ای به چنین تخصیص اعتباری دارند.»