چاپ خبر
رژیم غذایی شخصی برای مقابله با چاقی
روزنامه سپید   |   اخبار 13   |   02 آذر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d2794

نتایج مطالعه جدیدی که در نشریه Cel- منتشر شده، معتقد است غذایی که برای یک فرد مفید است، شاید برای دیگری مانند زهر باشد، بنابراین برنامه غذایی شخصی به افراد کمک می‌کند تا مواد غذایی مورد نیاز خود را برای رسیدن به اهداف سلامت پیدا کنند. در این مطالعه مشخص شده، حتی اگر همه افراد یک نوع غذا مصرف کنند، تاثیر آن از شخصی به شخص دیگر متفاوت است که آن‌هم به دلیل تفاوت‌های فردی متابولیسم است.

       در این مطالعه جدید، همه انواع مواد غذایی که افراد مصرف می‌کردند، ثبت و در یک اپلیکیشن موبایل غذای روزانه وارد می‌شد. همچنین، داده‌های دیگر از طریق پرسشنامه‌های سلامت، شاخص‌های بدن، تست‌های خونی، پایش گلوکز و نمونه‌‌های مدفوع جمع‌آوری شدند. سطح قند خون 800 نفر تحت مطالعه در طول یک هفته اندازه‌گیری شد. در نهایت مشخص شد، شاخص گلایسمی هر نوع غذایی یک مقدار مشخص نیست اما به خود فرد هم بستگی دارد.

       همانطور که انتظار می‌رفت، سن و شاخص توده بدنی با سطح گلوکز خون پس از صرف غذا مرتبط بود. داده‌های بیشتر نشان دادند که افراد مختلف به مواد غذایی مشابه پاسخ‌های بسیار متفاوتی نشان می‌دهند، به‌طوریکه پاسخ‌های فردی هم از یک روز به روز دیگر تغییر نکرد.

       یک خانم با سن متوسط که چاق بوده و مبتلا به وضعیت پره‌دیابت و انواع رژیم غذایی هم با موفقیت در وی همراه نبوده، دریافت که عادت‌های سالم خوردن وی شاید در ایجاد این مشکل دخیل باشد. سطح قند خون وی پس از خوردن گوجه‌فرنگی بالا می‌رفت، به طوریکه وی در طول مدت مطالعه بسیار از این نوع ماده مصرف می‌کرد. برای این فرد، یک رژیم غذایی متناسب با وی که گوجه فرنگی از آن حذف شده بود، اما دیگر مواد غذایی که شاید هم چندان سالم به نظر نیایند، برای وی گنجانده شد که برای وی مشکلی ایجاد نمی‌کرد. این‌گونه اطلاعات می‌تواند به‌طور ثابتی پیشرفت وی را تحت تاثیر قرار دهد.

       در حال حاضر، بسیاری از توصیه‌های غذایی برپایه سیستم‌های درجه‌بندی استاندارد شده است، اما اغلب هم از آنها استقبال نمی‌شود، زیرا افراد تفاوت‌های زیادی با هم دارند. بعضی نیز پاسخ‌های برعکس می‌دهند و این موضوع باید دقیقا بررسی شود. به نظر می‌رسد این نتایج باید در حجم نمونه بالاتری هم تائید شوند تا بتوان برای افراد بیشتری استفاده شود و هر فرد، رژیم غذایی متناسب با خود را دریافت کند.
منبع: Medical News Today