چاپ خبر
مرگ 11 نفر با باکتری مقاوم به درمان
موج ترسناک عفونت‌های بیمارستانی
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   18 بهمن 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d27556

عفونت‌های بیمارستانی یکی از کابوس‌های پزشکان و مدیران سلامت و بهداشت، در سرتاسر جهان است. شاید مردم عادی زیاد در مورد این گونه بیماری‌ها نگران نباشند، اما گروه‌های درمانی می‌دانند که عفونت‌های بیمارستانی-مخصوصا انواع مقاوم به درمان- واقعا یک کابوس هستند. در همین هفته گذشته دو مورد بروز عفونت‌های مقاوم به درمان در دو نقطه جهان، باعث نگرانی شده است. مورد اول در بیمارستانی در سیاتل بود و مورد دوم در آلمان که این مورد با درگیر کردن 27 بیمار بستری شده، باعث مرگ یازده نفر شده است. براساس اعلام مسئولان بیمارستان دانشگاهی شلزویگ-هولشتاین در کیل آلمان ، تیم مسئول بررسی عفونت در این مرکز به همراه تیم آزمایشگاهی، پس از بررسی‌های زیاد به این نتیجه رسیدند که باکتری
«Acinetobacter baumannii آسینتوباکتر بائومانی» در مرگ 9 بیمار این مرکز موثر بوده است، اما الیور گریوز، سخنگوی این بیمارستان در کنفرانس خبری خود اعلام کرد که در مورد دو بیمار دیگر فوت شده، که هر دو مسن بوده‌اند، نشانی از این باکتری پیدا نشده است و نمی توان تنها بائومانی را عامل بروز این عفونت خطرناک دانست. براساس اعلام بیمارستان، تمام موارد مرگ در بیماران دچار بیماری های زمینه‌ای و دارای نقص سیستم ایمنی دیده شده است، متخصصان عفونی می‌گویند که این باکتری خطری برای بیماران سالم و بدون نقص ایمنی ایجاد نمی کند. اما نکته مهم این است که این عفونت مقاوم به درمان است. تیم تحقیقاتی دانشگاه فرانکفورت که روی این بیماری کار کرده اعلام کرده که این عفونت نازوکومیال یا بیمارستانی انتقال می‌یابد و در بیمارستان‌ها هرچه طول مدت بستری بودن بیشتر باشد، احتمال ابتلا به ان بیشتر است. جهش‌های ژنتیکی عامل بیماری و وام‌گیری ژنومی از میزبان‌ها، باعث می‌شود، درمان این عفونت فرصت طلب مشکل باشد. درمان‌های آنتی‌بیوتیکی معمول در مورد هیچ کدام از افراد نشانه‌ای از بهبود را حاصل نکرد.
پروفسور هارالد زیفیریت، میکروب شناس دانشگاه کلن آلمان می‌گوید:« ما با یک باکتری کاملا مقاوم به درمان روبرو هستیم، در طی سال‌های اخیر مقاومت این میکروب گسترده‌تر شده و حالا براساس اطلاعات من تنها یک آنتی‌بیوتیک برای این گونه وجود دارد: کولیستین» مسئولان کلینیک و بیمارستان می‌گویند که کلیه پروتکل‌های لازم مبارزه با عفونت و ایزولاسیون بیماران و موارد مربوط به مراقبت‌های لازم در بخش مراقبت‌های ویژه این مرکز رعایت شده است و مشکلی در این زمینه وجود نداشته است. شایع شده بود که مشکل در بخش مواد ضد عفونی بیمارستان و استفاده از محصولات نامناسب باعث بروز این عفونت بیمارستانی شده است. کلید مبارزه با عفونت‌های بیمارستانی نازوکومیال، رعایت موارد استریلیزلاسیون و پروتکل‌های کنترل عفونت است. یکی از مراکز اصلی انتقال چنین عفونت‌های دستگاه‌های ونتیلاتور و سایر وسایل مکانیکی در بخش‌های مراقبت‌های ویژه است.
منبع: Health Magazine