چاپ خبر
موفقیت سولیترومایسین در درمان پنومونی اکتسابی
روزنامه سپید   |   اخبار 8   |   19 بهمن 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d27362

یک شرکت داروسازی متمرکز بر تولید آنتی‌بیوتیک‌های موثر در موارد مقاومت آنتی‌بیوتیکی اعلام کرده است که نتایج به دست آمده از مطالعه فاز3 روی کپسول‌های سولیترومایسین (Solitromycin) در درمان مبتلایان به پنومونی اکتسابی از جامعه موفقیت‌آمیز بوده‌اند. سولیترومایسین در تمامی جمعیت تحت مطالعه، هدف اولیه مطالعه را که پاسخ‌دهی درمانی زودرس (در کمتر از 72 ساعت از شروع درمان آنتی‌بیوتیکی) بود، کسب کرد. در مطالعه مذکور، سولیترومایسین با موکسی‌فلوکساسین مقایسه شده است.
دکتر پرابهاواتی فرناندز، مدیر اجرایی شرکت سمپرا می‌گوید: «به دکتر دیوید الداچ و تیمش برای نتایج به دست آمده از اولین مطالعه از 2 مطالعه فاز3 در دست انجام روی اثربخشی سولیترومایسین تبریک می‌گویم. امروزه درمان پنومونی‌های باکتریایی اکتسابی از جامعه، به یکی از معضلات اصلی سیستم بهداشت و درمان تبدیل شده است و ما معتقدیم که سولیترومایسین گزینه خوبی برای غلبه بر این بیماری کشنده خواهد بود.»
در این مطالعه فاز3 دوسوکور چندمرکزی، بیش از 860 بیمار بزرگسال مبتلا به پنومونی باکتریایی اکتسابی از جامعه با شدت متوسط تا شدید شرکت داشتند. این بیماران به‌طور کاملا تصادفی تحت درمان با دوز اولیه 800 میلی‌گرمی سولیترومایسین و سپس به مدت 5 روز، روزانه 400 میلی‌گرم سولیترومایسین قرار گرفتند. در گروه تحت درمان با موکسی‌فلوکساسین خوراکی، دوز مصرف دارو روزانه 400 میلی‌گرم برای مدت 7 روز بود.
هدف اولیه مطالعه، پاسخ‌دهی درمانی زودرس، به معنای بهبود علائم بالینی (سرفه، تنگی نفس، درد قفسه سینه و داشتن خلط) در حداقل 2 علامت بالینی از 4 علامت اصلی بیماری (بدون وخیم‌تر شدن هیچ‌کدام از آنها) بود. شیوع عوارض بالینی شدید در هر 2 بازوی مطالعه یکسان بود و شایع‌ترین عوارض گزارش شده به ترتیب شیوع عبارت بودند از سردرد، اسهال، تهوع و خواب‌آلودگی. افزایش بدون علامت آنزیم‌های کبدی در بیماران تحت مطالعه در هر 2 بازوی مطالعه مشاهده شد.
GLOBE NEWSWIRE