چاپ خبر
انتظارات بیماران شهرستانی از اورژانس
روزنامه سپید   |   اخبار 6   |   19 بهمن 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d27357

مراکز دانشگاهی همواره با شلوغی اورژانس روبرو بوده و این مشکل اختصاص به این مقطع زمانی خاص ندارد. تمام بیمارستان‌های بزرگ دانشگاهی همواره با معضلی به نام شلوغی اورژانس روبرو بوده‌اند. اجرای طرح تحول موجب شده تا بین 10-5 درصد ترافیک اورژانس افزایش یابد. مشکل اصلی زمانی پدیدار شد که هتلینگ بیمارستانی همزمان با اجرای طرح تحول در دستور کار قرار گرفت. بدنبال اجرای هتلینگ بیمارستانی، بسیاری از تخت‌های بیمارستانی از مداربیمارگیری خارج شد. بنابراین، بخشی که قبلا بیمار در آن بستری می‌شد، بدنبال اجرای هتلینگ از مدار خارج شد. این مشکل تا دو سال آینده ادامه خواهد یافت و بنابر همین طرح، بسیاری از بخش‌ها امکان بستری کردن بیمار را از دست می‌دهند. اورژانسی که بیست تا تخت با حدود 60 پرستار دارد گاهی اوقات حدود 60 تا بیمار را پذیرش می‌کند در حالیکه تعداد تخت ثابت بوده و تعداد پرستاران افزایش نیافته است. این روند موجب می‌شود تا روند ارائه خدمات بی‌کیفیت شده و در نهایت منجر به نارضایتی بیمارمی‌شود.
در این شرایط اشتباهات پزشکی زیاد می‌شود. به همین دلیل باید شرایطی را فراهم کرد که مردم از خدمات بیمارستان رضایت یابند این موضوع با توجه به مقایسه مردم در خدمات‌دهی بیمارستانی،اهمیتی مضاعف پیدا می‌کند. در مواردی که بیماران مراجعه کننده به اورژانس افزایش می‌یابد بهتر است که بیماران اکسترا بستری شوند. در بخش اورژانس بیمارستان شریعتی 28 تخت مصوب وجود دارد، اما گاهی امکان دارد که 40 -20 نفر به صورت اکسترا بستری شود. در بسیاری از موارد بیمار روی صندلی و ویلچر نگهداشته می‌شود تا تختی برای وی خالی شود. در این شرایط پذیرش الکتیو بیمارستان کنسل می‌شود تا فضای کافی برای بستری بیماران اورژانس فراهم شود. در شرایطی که این راهکارها جواب ندهد حتی به اورژانس تهران تلفن زده می‌شود تا برای چند ساعت برای بیمارستان ما بیمار نفرستند، چون بخش اورژانس اتوانایی خدمات دهی به بیمار جدید را ندارد. راهکار ترخیص زود هنگام بسیاری از بیماران در ساعات اوج شلوغی اورژانس در دستور کار قرار می‌گیرد تا بیماران بیشتری را بتوان به بخش منتقل کرد و تخت اورژانس خالی شود.
در این مواقع تلاش می‌شود تا بیماران اورژانس بستری شوند. اگر بیماری مشکل اورژانس نداشته باشد وی را به بخش‌های پاراکلینیکی منتقل می‌کنند. در بسیاری از موارد مشاهده می‌شود که بیماران از شهرستان‌های دوربه اورژانس مراجعه کرده و با اصرار می‌خواهند تا در اورژانس بستری شوند تا بخش خالی شده و بتوانند بستری شوند چون جایی برای ماندن ندارند.
این بیماران مشکلات زیادی را به وجود می‌آورند به همین دلیل تلاش می‌شود تا بیماران غیراورژانسی بستری نشوند. اگر قرار شود که این بیماران غیراورژانسی در بخش اورژانس بستری شوند، دیگر تختی در اورژانس خالی نمی‌ماند.
مرتضی سعیدی
مسئول اورژانس بیمارستان شریعتی