چاپ خبر
جراحی کاهش وزن و کاهش اعتیاد به قند
روزنامه سپید   |   اخبار 13   |   01 آذر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d2702

محققان در آخرین یافته‌های خود به این نتیجه رسیده‌اند که روش‌های جراحی کاهش وزن (باریاتریک) موفقیت قابل‌توجهی را در بسیاری از افراد چاق به دست آورده است، از جمله کاهش اعتیاد و ولع به شکر در مغز.
بیماران چاقی که تحت انواع مختلف این نوع جراحی‌ها قرار می‌گیرند، تغییرات عمده‌ای را در زندگی خود احساس می‌کنند، مانند تغییر در نوع غذای مصرفی که نسبت به آنها تمایل و کشش دارند، اما تا به حال، مکانیسم‌هایی که این تغییرات را القا می‌کنند، یکی از نکات مبهم نتایج جراحی‌های باریاتریک بوده است.
پیش از این مشخص شده بود که میزان دریافت کالری با واسطه سیستم پاداش دوپامین در دورسال استریاتوم تعیین می‌شود. این سیستم به قند موجود در دستگاه گوارش حساس است. حال محققان در این مطالعه که نتایج آن در نشریه Cel- Metabolism منتشر شده، تعدای از موش‌ها را تحت جراحی باریاتریک intricate قرار دادند که مشابه مداخله Roux-en-Y است. موش‌هایی که به این روش جراحی شدند، به‌طور مصنوعی با آب شیرین‌شده سیر شدند، اما به‌طور قابل توجهی تمایل کمتری به مواد قندی نشان می‌دهند.
محققان اینطور تصور می‌کنند که دستگاه گوارش با کاهش دوپامین القا شده در اثر قند که در دورسال استریاتوم آزاد می‌شود، اساسا اثرات پاداشی قند را کاهش می‌دهند. محققان معتقدند این مطالعه، برای نخستین‌بار شواهدی را در زمینه رابطه علت و معلولی میان سیگنا‌ل‌های دوپامین استریاتوم و پیامدهای مداخلات باریاتریک فراهم آورده است. البته این نتایج، بدان معنا نیست که پاسخ همه سوالاتی را در زمینه چگونگی و چرایی جراحی باریاتریک وجود دارد، یافته‌ایم.
منبع: Medica- News Today