چاپ خبر
معاون آموزشی بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) خبر داد
اختصاص تخت برای بیماران الکتیو
روزنامه سپید   |   اخبار 6   |   26 بهمن 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d26974

از یک سو مسئول اورژانس می‌خواهد به هر قیمتی شده بیمار خود را وارد بخش کند و یک تخت در اورژانس خالی کند و از سوی دیگر همه بخش‌ها پر شده از بیماران اورژانسی که جای بیماران الکتیو را اشغال کرده‌اند. همین دغدغه بهانه‌ای شد تا سپید، نظر ناهید رحیم زاده معاون آموزشی بیمارستان حضرت رسول وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران را جویا شود که بیمارستان چگونه باید عمل کند تا ضمن ایجاد تعادل بین بیماران الکتیو و اورژانسی، روند آموزشی دستیاران آسیب نبیند.
وی از تصمیم بیمارستان خبرداد که بر اساس این تصمیم، مقرر شده که تعدادی تخت به بیمار الکتیو اختصاص پیدا کند تا لااقل بیمارانی بستری شوند که بستری شدن آنها بارآموزشی برای کادر درمانی دارد. مصاحبه سپید با رحیم زاده در ذیل آمده که می خوانید.
در حال حاضر انتقادات گسترده‌ای در مورد وضعیت بیمارستان‌های آموزشی بعد از اجرای طرح تحول مطرح می‌شود. یکی از این انتقادات این است که وضعیت آموزشی این بیمارستان‌ها با توجه به اورژانس شلوغ، با افت علمی مواجه شده است چون روند آموزش دستیاران با اختلال روبرو می‌شود. شما این ارزیابی را واقع بینانه می‌دانید؟
اورژانس همواره شاهد مراجعات بسیار زیاد بوده و برخی از رشته‌ها با مراجعان بسیار زیادی مواجه شده و گاهی اوقات دوران درمان تعدادی از بیماران در بخش‌ها بسیار طولانی می‌شود. این وضعیت بر تعداد بیماران الکتیو اثر گذاشته و در این موارد، تعداد بیماران الکتیو موجود در هر بخش کاهش می‌یابد.
با توجه به اینکه تعداد بیماران الکتیو هر بخش کاهش یافته است شما می‌خواهید چه کار کنید تا روند آموزشی دستیاران شما با مشکل روبرو نشود و دستیاران شما بتوانند بیماران الکتیو را ویزیت کنند.
تعداد بیماران گاهی اوقات آنقدر زیاد می‌شود که مسئولان بخش ناچار می‌شوند تا بیماران را در بخش‌های دیگر بستری کنند. مثلا در بخش چشم بیمار داخلی بستری می‌شود یا اینکه بیمار ارتوپد در بخش قلب بستری می‌شود. این بخش‌ها بیماران الکتیو زیادی ندارند به همین دلیل، بیمارستان تصمیم گرفته است که در هر بخش و سرویس چند تا تخت به بیماران الکتیو اختصاص دهد. با اجرای این طرح دیگر روند آموزشی دستیاران دچار اخلال نمی‌شود.
آیا تا به حال امکان داشته که دستیاران نسبت به اشغال تخت‌های سرویس و بخش خود با بیمار غیر مرتبط اعتراض کنند و بگویند که این روند موجب می‌شود تا دستیاران موارد متنوع‌تری را مشاهده نکنند.
بله. دستیاران مرتب نسبت به این مسئله اعتراض می‌کنند که چرا بیماران غیرمرتبط در سرویس آنها بستری شده است. این اعتراض بیشتر از سوی دستیاران جراحی صورت می‌گیرد. در حال حاضر بیشتر افرادی که به اورژانس مراجعه می‌کنند بیماری داخلی داشته و بیمارستان ناچار می‌شود تا آنها را در سایر بخش‌ها بستری کند. این دستیاران اعتراض می‌کنند که تخت خالی در بخش جراحی وجود ندارد و این امکان نیست که بیماران الکتیو در این بخش بستری شوند. به همین دلیل بیمارستان چند تا تخت را در بخش جراحی برای آنها خالی کرد تا بیماران الکتیو بستری شوند. در این تخت بیمارانی که به اورژانس مراجعه کرده و در نهایت به بخش‌هافرستاده می‌شوند به هیچ عنوان بستری نمی‌شوند. چون برخی از بیمارانی که به اورژانس مراجعه می‌کنند خیلی بار آموزشی برای دستیاران ما ندارد. این تصمیم به این جهت گرفته شد تا بیمارانی در این تخت ها بستری شوند که برای دستیار بارآموزشی داشته باشد.
من به یاد دارم که رئیس یکی از بیمارستان‌های دولتی به من گفت که بالا رفتن تعداد بیماران اورژانس و کاهش تعداد بیماران الکتیو موجب شده که دستیاران ما بیشتر در حوزه شکسته بندی و ارتوپدی تخصص پیدا کنند.
مرکز حضرت رسول اکرم(ص) چون مرکز معین تروما است همواره بیماران ارتوپدی بیشتری داشته است. مشکل ما برخلاف بیمارستان امام حسین(ع)، نه بیمار ارتوپدی بلکه بیمار داخلی است. بیماران داخلی همه سرویس‌ها را پر کرده‌اند. مشکل اساسی ما در حال حاضر این است که میزان بیماران داخلی ما افزایش یافته است. از سوی دیگر این بیماران مسن بوده و در اغلب موارد بیماری مزمن دارند. بیماری مزمن موجب می‌شود تا بیمار مدت بیشتری در بیمارستان باقی بماند و دیرتر مرخص شود.
این نکته را فراموش نکنید که این بیماران به راحتی توسط مراکز دیگر پذیرش نمی‌شوند. مسئله دیگر این است که این بیماران مزمن بار آموزشی خاصی برای بیمارستان ندارند، اما تخت بیماران الکتیو را به خود اختصاص می‌دهند و موجب می‌شوند تا بیماران الکتیو نتوانند در بیمارستان بستری شوند.
این تصمیم یعنی اختصاص چند تخت به بیماران الکتیو در حال حاضر در بیمارستان اجرایی شده است یا اینکه قرار است اجرایی شود؟
بله این تصمیم دربیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) اجرایی شده است.
به نظر شما چطور می توان بین این دو مولفه یعنی آموزش و درمان تعادل ایجاد کرد تا هیچ یک فدای دیگری نشود و هر دو در کانون توجه قرار بگیرند.
به هرحال بیماران به اورژانس مراجعه کرده و مشکلات زیادی دارند. اگر بخواهید برای او در بیمارستان دیگر پذیرش بدهند امکان دارد که به او پذیرش ندهند. به‌دنبال اجرایی شدن طرح تحول سلامت، بیشتر افرادی به بیمارستا‌ن‌های دولتی مراجعه می‌کنند که از مشکلات جسمی رنج برده و بیماری مزمن دارند. به همین دلیل باید بستری را فراهم کرد تا مشکل این بیماران حل شود. به نظر می‌رسد که همزمان با پذیرش این افراد در اورژانس بتوان تعداد بیمار الکتیو را در بیمارستان به صورت مرتب پذیرش کرد تا دستیاران موار متنوع‌تری را دیده و کسب تجربه کنند.