چاپ خبر
لینپارزا، در انگلیس قابل دسترس شد
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   22 اردیبهشت 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d26797

       شرکت داروسازی آسترازنکا اعلام کرد داروی لینپارزا LynparzaTM با نام تجاری اولاپاریب olaparib اکنون برای بیماران در انگلستان و ولز در دسترس قرار دارد. این دارو برای بیماران مبتلا به سرطان تخمدان سروزی با درجه بالا که موتاسیون ژنی BRCA دارند و حساس به پلاتینوم هستند و در عین حال دچار عود بیماری شده‌اند، تجویز می‌شود. این بیماران باید پیش از دریافت این دارو 3 دوره یا بیشتر تحت درمان کموتراپی مبتنی بر پلاتینوم قرار گرفته باشند.

       موسسه ملی تعالی بهداشت و مراقبت انگلستان (NICE) در ژانویه سال جاری اعلام کرد لینپارزا یک گزینه درمانی نگهدارنده هزینه ـ اثربخش پس از کموتراپی برای این دسته از بیماران است. به این ترتیب، دروازه درمانی جدیدی به روی زنان مبتلا به سرطان پستان و با موتاسیون BRCA باز شده تا در انگلستان و ولز تحت درمان قرار گیرند. تا به امروز، گزینه‌های درمانی محدود به شیمی‌درمانی مرسوم و جراحی بوده است. حال مهم است که پزشکان به بیماران مبتلا به سرطان تخمدان پیشنهاد کنند که از نظر موتاسیون BRCA بررسی شوند و اگر دارای موتاسیون بودند، در اسرع وقت تحت درمان با olaparib قرار گیرند.

       سرطان تخمدان یک بیماری جدی و تهدیدکننده حیات است. تا 21 درصد بیماران که مبتلا به فرم‌های تهاجمی آن هستند، موتاسیون BRCA را هم دارند که olaparib برای آنها گزینه درمانی مناسبی است. در حال حاضر انجام تست موتاسیون BRCA بوسیله NICE برای بیمارانی توصیه می‌شود که با خطر 10 درصدی یا بیشتر در حامل بودن این موتاسیون مواجه هستند.

       اولاپاریب نخستین درمان هدفمند برای زنان مبتلا به سرطان تخمدان با موتاسیون BRCA هستند و کارآزمایی‌های بالینی نشان داده داروی جدید مزایای مهمی برای کیفیت زندگی آنها دارد و به بقای آنها به‌طور قابل توجهی می‌افزاید و نیاز آنها را به دوره‌های کموتراپی می‌کاهد. به طوریکه بیماران با کاهش 82 درصدی در زمان پیشرفت بیماری در مقایسه با درمان استاندارد «ببین و منتظر باش» مواجه می‌شوند (میانه بقای بدون پیشرفت بیماری در گروه Olaparib، 2/11 ماه و در گروه استاندارد، 3/4 ماه، نسبت خطر: 18/0).

       شایع‌ترین عوارض جانبی این دارو که با شدت خفیف تا متوسط بروز کرده و در اغلب موارد باعث قطع درمان نمی‌شود، عبارتند از تهوع، خستگی، استفراغ و آنمی.

       مدیر بخش انگلیس و ایرلند شرکت آسترازنکا می‌گوید: « آسترازنکا خوشحال است که بیماران NHS در انگلستان و ولز این فرصت را پیدا کرده‌اند تا از مزایای اولاپاریب بهره‌مند شوند، درمانی که با حمایت و پشتیبانی جامعه علوم بریتانیا کشف و ارتقا یافته است. بیماران مبتلا به سرطان عودکننده تخمدان اغلب پیش‌آگهی بدی دارند، بنابراین معرفی یک گزینه درمانی هرفمند برای این بیماران که حامل موتاسیون BRCA هم باشند، خبر بزرگ و خوبی برای آنها است.»
منبع: Medical News Today