چاپ خبر
اعلام آمادگی 59 درصد پزشکان برای ماندگاری در مناطق محروم
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   02 اسفند 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d26436

یکی از برنامه‌های مهم در طرح تحول نظام سلامت حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم است. برنامه‌ای که پس از چندماه اجرا در کشور منتقدان بسیاری داشته‌است. چندی پیش گزارشی از نظرات اعضای کمیسیون بهداشت مجلس در رابطه با اجرای این طرح در روزنامه سپید منتشر شد و این نمایندگان از کمبودهای آن سخن گفتند و حتی خبر از ناکامی آن نیز در این اظهارنظرها به گوش ‌رسید. محمدحاجی آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت، به تشریح اهداف و دستاوردهای برنامه «حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم»، پرداخت.
وی اظهار کرد: «از آنجاکه سلامت مردم همواره یک اولویت ملی است برنامه تحول نظام سلامت با هدف برقراری عدالت در دسترسی به خدمات درمانی، کاهش پرداخت مستقیم مردم برای هزینه‌های سلامت و ارتقای کیفیت خدمات و مراکز ارایه خدمت با تلاش مجدانه دست اندرکاران نظام سلامت، حمایت دولت و مجلس شورای اسلامی و همراهی مردم در حال اجراست.»
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد:« کمبود پزشک در مناطق محروم از عوامل نارضایتی مردم است و در این بین وزارت بهداشت تلاش کرده با متناسب سازی حقوق پزشکان این مشکل را جبران کند.»
وی به ترغیب پزشکان برای فعالیت در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور اشاره کرد و افزود:« در این راستا برنامه های متعددی نیز تاکنون طراحی و اجرا گردیده است.»
آقاجانی گفت:« برنامه «حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم» با داشتن اهدافی همچون افزایش میزان دسترسی مردم به خدمات سطح ۲ و ۳ سلامت، کاهش پرداختی از جیب مردم و جذب و ماندگاری پزشکان در مناطق کمتر توسعه یافته، طراحی و از ۱۵ اردیبهشت ۹۳ (همزمان با اجرای طرح تحول سلامت) اجرا شد. ۳۳۱ بیمارستان در ۲۹۰ شهر محروم و کم برخوردار کشور از خدمات ۵۳۰۰ پزشک عمومی، متخصص و فوق تخصص برخوردار شدند.»
وی افزود:« پزشکان متخصصی که دوره تعهدات خود را طی می ­کنند، منبع مهمی جهت تامین نیروهای متخصص مناطق محروم بوده و در عین حال، جذب آنها در مناطق محروم پس از پایان دوره تعهد می‌تواند یکی از راهکارهای اصلی افزایش نسبت پزشک به جمعیت در مناطق محروم و افزایش دسترسی مردم این مناطق به خدمات سلامت باشد.»
معاون درمان وزارت بهداشت، تاکید کرد:« قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت ۱۴۰۰ متخصص در شهرهای کمتر توسعه در حال ارائه خدمت به هموطنان بودند که با گذشت ۹ ماه از اجرای طرح تحول سلامت، این تعداد به ۳۹۰۰ تن رسیده است. طی یک پرسشگری تلفنی از پزشکان شاغل در مناطق محروم و همکار برنامه ماندگاری طرح تحول، میزان تمایل به ادامه فعالیت در مناطق محروم پس از پایان دوره تعهد بررسی شد که ۶۰ درصد پزشکان از ادامه اجرای طرح تحول نظام سلامت در مناطق محروم استقبال کرده و ۵۹ درصد آمادگی خود را برای ماندگاری در این مناطق و ادامه ارائه خدمت به هموطنان، اعلام کردند.»