چاپ خبر
خبرنامه
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   09 اسفند 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d25999

مدیرگروه تخصصی پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: «ازهر 3هزار و 672 تولد زنده در کشور، یک نوزاد مبتلا به بیماری ژنتیکی فنیل‌کتونوری متولد می‌شود.» علی گل‌محمدی افزود: «ایران ازاین نظر در شمار کشورهای با آمار متوسط فنیل‌کتونوری قرار دارد. به عنوان مثال در ایرلند از هر 4هزار و 500 تولد زنده، در اروپا از هر 10هزار تولد و در ژاپن از هر 100هزار تولد زنده یک کودک مبتلا به فنیل کتونوری مبتلا می‌شود.» گل‌محمدی تاکید کرد: «بیمارستان کودکان علی‌اصغرتهران، 12درصد مبتلایان به فنیل‌کتونوری کل کشور را تحت‌پوشش قرار داده است.»
رئیس‌مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی تهران گفت: «سالانه ۱۰هزار مورد سرطان سینه در کشور شناسایی می شود.» محمداسماعیل اکبری افزود: «ممکن است تعداد موارد ابتلا به این سرطان از دیگر کشورها کمتر باشد، اما سرعت رشد آن بسیار زیاد است و در هیچ جای دنیا این میزان رشد وجود ندارد.»
اکبری رشد سرطان سینه در کشور را 6درصد اعلام کرد و اظهار داشت: «مهم‌ترین عامل خطر سرطان سینه در ایران، مسائل روانی، اجتماعی و معنوی است. استرس‌ها هم سهم بسزایی در ابتلا به این سرطان دارد. هورمون‌ها نیز یکی دیگر از عوامل موثر هستند، وزن هم از عوامل خطرزا است. هم‌اکنون 40درصد زنان و 15درصد نوجوانان در کشور اضافه وزن دارند.»