روزنامه سپید | اخبار 10 | 17 اسفند 1393 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d25381
روغن ماهی برای بیمارانی که در شریانهایشان استنت دارند مفید است. افرادی که در شریانهای کرونر قلبشان استنت دارند و از داروهای رقیقکننده خون به همراه اسیدهای چرب امگا-3 استفاده میکنند، نسبت به بیمارانی که از روغن ماهی استفاده نمیکنند، در معرض خطر کمتری برای حمله قلبی هستند.
آیا شیوع پایین بیماریهای قلبی در ژاپنیها ارتباطی با مصرف بالای روغن ماهی دارد؟
محققان دانشکده تحصیلات تکمیلی بهداشت عمومی در دانشگاه پیتزبورگ تصمیم گرفتند، معلوم کنند چرا شیوع و بروز بیماریهای قلبی در ژاپن بسیار کمتر از آمریکا، کانادا، اروپای غربی و استرالیاست.
آنها در آوریل 2008 در مجله دانشکده قلب آمریکا گزارش کردند که مصرف ماهیهای غنی از امگا-3 در ژاپن نسبت به دیگر جوامع پیشرفته بسیار بالاتر است.
مولفان بر این عقیده هستند که مصرف بیشتر روغن ماهی در ژاپن عاملی مهم در رابطه با آمار پایینتر بیماریهای قلبی در این کشور است.
دانشمندان توضیح دادند که این تفاوت بر پایه عوامل ژنتیکی قابل توجیه نیست، چراکه در نسل سوم و چهارم ژاپنی-آمریکاییها شیوع تصلب شرایین مساوی یا بیشتر از باقی جمعیت آمریکا است. تصلب شرایین یک عامل عمده خطر برای بیماریهای قلبی است.
سرپرست این تحقیق دکتر آکیرا سکیکاوا گفت: «تحقیق ما پیشنهاد میکند که مصرف مقادیر بسیار بالای اسیدهای چرب امگا-3 خواص قابل توجهی دارد و میتواند از رسوب کلسترول در سرخرگها جلوگیری کند. در حال حاضر در آمریکا مصرف ماهی به میزان دوبار در هفته توصیه میشود. تحقیق ما نشان میدهد که میزان مصرف بسیار بالاتر ماهی در ژاپنیها احتمالا خاصیت قوی ضد تصلب شرائن دارد.»
یک مرد بالغ ژاپنی به طور متوسط 75/3 اونس (100 گرم) ماهی در هر روز مصرف میکند. چنین فردی در آمریکا به طور معمول بیشتر از دوبار در هفته ماهی نمیخورد.
مواد غذایی زیر سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 هستند:
ماهیهای روغنی – قزلآلا، ماهی تن، ساردین و ماهی آزاد
روغن بزرک
شاهدانه
مغز گردو
تخم مرغ (خصوصا آنهایی که با برچسب «امگا-3 بالا» عرضه میشوند.)
مکمل اسپیرولینا
تخم شربتی
تربچه
ریحان
سبزیجات برگدار به رنگ سبز تیره مثل اسفناج.
منبع: MedicalNewsToday
ترجمه: خشایار میربهاءالدین