چاپ خبر
پای درد دل‌های پزشکانی که به کتاب‌فروشی تیمورزاده آمدند
روزنامه سپید   |   اخبار 6   |   30 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d2537

کتاب‌فروشی تیمورزاده پنج‌شنبه هفته گذشته مهمان پزشکانی بود که با فراخوان احمد مسجد جامعی که این روزها فعالیت‌های فرهنگی زیادی می‌کند همراه شده بودند و برای خرید کتاب به این کتاب‌فروشی آمدند. به همین بهانه به میزبانی پزشکان رفتیم و پای درد دل‌هایشان نشستیم.

       سابقه 20 ساله این انتشارات از یک‌سو و هم‌جواری‌اش با دانشگاه تهران و مرکز شهر باعث شده تا مشتریان این کتاب‌فروشی حتی در روزهای تعطیل هم چندان کم نباشند.

       یک دستیار که تازه تحصیلات خود را به اتمام رسانده گفت: «صحبت از مشکلات اقتصادی پزشکان موضوعی تکراری است. دید مردم نسبت به پزشکان خیلی خوب نیست و شاید یک دلیل آن ما پزشکان باشیم و دلیل دیگر آن شرایط اقتصادی جامعه و رسانه‌ها باشند.»

       در ادامه از او پرسیدم آیا قصد راه‌اندازی مطب دارید؟ او ایجاد چنین موانعی را برای پزشکی که سال‌ها درس‌خوانده و زحمت‌کشیده به‌نوعی سخت‌تر کردن شرایط دانست و در جواب گفت: « تا زمانی که دستیاران طرح تعهد خود را تمام نکنند نمی‌توانند پروانه مطب بگیرند و این دانشجویان نمی‌توانند حتی در زمان‌های غیر اداری و بعد از ساعات موظفی‌شان به‌صورت خصوصی نیز کار کنند و ما نمی‌دانیم منطق این ممانعت چیست.»

       وقتی آرامش کتاب‌فروشی هنوز جایش را به هیاهوی رفت‌وآمد پزشکان نداده بود؛ پزشکی میانسال که متخصص داخلی بود وارد کتاب‌فروشی تیمورزاده شد. از پرداخت کارانه‌ها در بیمارستان خصوصی که به گفته خودش با سه ماه تاخیر انجام می‌شود راضی بود و گفت: «شنیده‌ام که بیمارستان‌های دولتی در پرداخت کارانه‌ها حداقل یک سال تاخیر دارند. یکی از همکاران من که در بیمارستان‌های دولتی مشغول به کاراست گفته این ماه کارانه دو سال پیش را به حسابشان واریز کرده‌اند.»

       این متخصص داخلی و عضو هیئت‌علمی دانشگاه از شرایط جدید ابراز رضایت کرد و گفت: « نمی‌توان هزینه درمان را همگام با تورم افزایش داد چون توان مردم در پرداخت آن کاهش می‌یابد و افراد کمتری به پزشکان مراجعه می‌کنند اما شرایط کنونی به نحوی است که بیماران عموما از پس هزینه‌ها برمی‌آیند.» او اضافه کرد: «مدت کوتاهی است منزلت اجتماعی پزشکان خدشه‌دار شده که یکی از عاملانش هم فعالیت رسانه‌ها است اما همچنان امیدوار که اعتماد بین پزشک و بیمار بیشتر شود و منزلت اجتماعی و رفاه اقتصادی معقولی برای پزشکان قائل باشند.»

مردم قدر خدمت صادقانه را می‌دانند
       در میان تاکید و نگرانی پزشکان از تصورهای رواج یافته نادرست علیه آنها یکی از مشتریان کتاب‌فروشی که حوالی ظهر به کتاب‌فروشی آمد و زمان زیادی برای پیداکردن منبع موردنظر خود صرف کرده بود گفت: «برخی برچسب‌های ناروا به تمام صنف‌ها ازجمله پزشکان نسبت داده می‌شود اما کسی که عاشقانه کار کند؛ دلسرد نخواهد شد.مردم قدر کسی که خدمت صادقانه ارائه کند را می‌دانند و از او سپاسگزار خواهند بود.»

       وی تعیین تعرفه‌ها را ناهمسان با مشکلات اقتصادی دانست و گفت: «وقتی به‌عنوان یک پزشک به شرایط حاضر نگاه می‌کنم از این شرایط خیلی راضی نیستم. با توجه به عرف جامعه ما نرخ‌ها خیلی خوب نیست اما چندان هم بد نیست.»

از بی‌توجهی به رشته پزشکی ناراضی‌ام
       ولی‌الله محرابی، نویسنده و عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران نسبت به بی‌توجهی به رشته پزشکی ابراز نارضایتی کرد و گفت: «سرمایه‌گذاری که برای دیگر رشته‌ها نظیر فوتبال می‌شود برای پزشکان انجام نمی‌شود.»

       در توصیف میزان دسترسی پزشکان به منابع اصلی و برتر علمی در کشورمان گفت: « اخیرا دایره المعارف مصور تاریخ پزشکی ایران و جهان را منتشر کرده‌ام که حدود 6000 صفحه است و دلیل انتشار این کتاب کمبودی بود که احساس می‌کردم. نمی‌توان گفت کمبود منابع پزشکی داریم. اما فاصله ما با کشورهای اروپایی خیلی زیاد است چون در حوزه نشر کتاب از کشورمان حمایت نمی‌شود.»

       محرابی، پزشکان جوان و هم‌نسلی‌های خود را به نوشتن توصیه کرد و گفت: «بهتر این است که اهل علم بیش از آنکه ترجمه کنند کتاب جدید بنویسند. می‌توان در قدم اول با ترجمه شروع کرد اما بعدازآن باید به سمت تالیف کتاب پیش رفت.»
مینا دارابی