چاپ خبر
ارتبـاط اوتیـسم و سـم‌پـاشـی هـوایـی
روزنامه سپید   |   اخبار 15   |   14 اردیبهشت 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d25124

       سپید: سم‌پاشی هوایی در منطقه‌ای از ایالت نیویورک در آمریکا برای کنترل پشه‌ها استفاده می‌شود و یک پژوهش جدید نشان داده است که کودکانی که در این ناحیه زندگی می‌کنند، نسبت به سایر کودکان در مناطق مجاور بیشتر به اوتیسم مبتلا هستند. محققان پی بردند که این کودکان در قیاس با کودکان ساکن سایر مناطق این ایالت، ۲۵ درصد بیشتر مبتلا به اوتیسم یا تاخیر در رشد عمومی تشخیص داده شده‌اند.

       مطالعه‌ای که ۲ سال پیش در کالیفرنیا صورت گرفت؛ آشکار کرد که احتمال تولد بچه‌های مبتلا به اوتیسم در زنان بارداری که در محدوده ۳ کیلومتری محصولات زراعی سم‌پاشی ‌شده زندگی می‌کردند در مقایسه با زنانی که در مناطق دورتر ساکن هستند، کمی بیشتر است. مواد شیمیایی دخیل در این بررسی متعلق به سموم گروه پایرتروئیدی (pyrethroid) بودند.

       آمار مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا نشان می‌دهد که از هر ۶۸ کودک یکی در آمریکا مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم تشخیص داده می‌شوند. این بیماری‌ها شامل گروهی از اختلالات رشدی مغز هستند که توانایی برقراری ارتباط و رفتار اجتماعی کودکان را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

       در مناطقی که از سم‌پاشی هوایی استفاده می‌شود، از هر ۱۲۰ کودک و در مناطق بدون این نوع سم‌پاشی، از هر ۱۷۲ کودک یکی مبتلا به اوتیسم یا تاخیر در رشد بودند. پس از احتساب عواملی مثل سطح فقر و میزان تولد زودرس، همچنان ابتلای کودکان به این بیماری‌ها در نواحی با سم‌پاشی هوایی، یک‌چهارم بیشتر بود.

       به نظر می‌رسد موضوع تنها نوع آفت‌کش یا زمان تماس با آن نیست؛ بلکه نحوه استعمال آن نیز مهم است. همچنین در این مطالعه، ساکنان نواحی با سم‌پاشی هوایی در معرض میزان بیشتری از آفت‌کش قرار گرفتند.

       اوتیسم از اثر متقابل ژنتیک و محیط به وجود می‌آید. بعضی از این عواملی محیطی، تغذیه نا‌مناسب، برخی عفونت‌ها و آلودگی هوا هستند.
منبع: Health Day
ترجمه: علی حاج‌ رسولی‌ها