چاپ خبر
نخستین پیوند آلت تناسلی مردانه در جهان انجام شد
روزنامه سپید   |   اخبار 11   |   25 اسفند 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d24508

پزشکان آفریقای جنوبی روز جمعه 13 مارس خبر نخستین پیوند موفقیت‌آمیز آلت تناسلی مردانه را سه ماه پس از انجام این عمل جراحی راهگشا اعلام کردند.
آلت بیمار ۲۱ ساله‌ای که پیوند بر روی او انجام شد، سه سال پیش به علت عوارض یک عمل ناشیانه ختنه قطع شده بود.
این بیمار که ۹ ساعت در بیمارستان تیگربرگ در کیپ‌تاون مورد جراحی قرار گرفت از یک اهداکننده مرده عضو دریافت کرده بود. پروفسور گراو، رئیس بخش جراحی پلاستیک ترمیمی در دانشگاه استلنباش، گفت: «ما ثابت کردیم که این عمل قابل‌انجام است.»
پزشکان می‌گویند، این مرد که هویتش محفوظ مانده است، پس از انجام عمل در ۱۱ دسامبر بهبودی کامل پیدا کرده است.
پروفسور آندر ون‌درمرو، رئیس بخش اورولوژی بیمارستان استنلباش، گفت: «هدف ما این بود که او پس از دو سال کارکرد کاملش را باز یابد و ما از این بهبود بسیار سریع شگفت‌زده‌ایم.»
شمار از پسران نوجوان و مردان جوان در آفریقای جنوبی هر سال به علت عوارض ختنه‌های ناشیانه در حین مراسم سنتی گذار به بزرگسالی، کارشان به قطع آلت تناسلی می‌کشد. نوجوانان آفریقایی از برخی گروه‌های قومی به عنوان بخشی از مراسم گذر به دوران مردانگی حدود یک ماه در مناطق جنگلی یا کوهستانی دورافتاده می‌گذرانند. این دوره شامل ختنه کردن ونیز درس‌هایی درباره شجاعت و انضباط مردانه است. یک کمیسیون تحقیق سال گذشته کشف کرد که در فاصله‌ سال‌های 2008 تا 2013، 486 نفر در این مدارس زمستانی گذر به مردانگی جان خود را از دست داده‌اند و علت عمده این مرگ‌ها عوارضی مانند عفونت پس از ختنه کردن بوده است. ون در مرو در این باره گفت: «از دست دادن آلت تناسلی ممکن است ضربه عاطفی عمیقی به یک مرد جوان 18 یا 19 ساله بزند. او لزوما توانایی روانشناختی کنار آمدن با این موضوع را ندارد. حتی مواردی از خودکشی در میان این مردان جوان گزارش شده است.»
ون در مرو در بیانیه‌ای در این باره گفت: «در آفریقای جنوبی بیش از هر جای دیگر جهان نیاز به انجام این نوع عمل جراحی وجود دارد.» وی درباره اهداکنندگان ناشناس گفت «آنها به زندگی بسیاری از افراد را با اهدای قلب، ریه‌ها، کلیه‌ها، کبد، پوست، قرنیه و در نهایت آلت تناسلی کمک کردند.»
گروه آفریقای جنوبی شامل سه پزشک ارشد، هماهنگ‌کنندگان پیوند، متخصصان بیهوشی، پرستاران اتاق عمل، روانشناسی و متخصص اخلاق پزشکی بودند.
جراحان دانشگاه استلنباش و بیمارستان تیگربرگ جستجوی گسترده‌ای را برای یافتن اهداکننده مناسب به عنوان بخشی از یک بررسی مقدماتی برای انجام چنین پیوندهایی در آفریقا انجام داده بودند.
برخی از تکنیک‌های مورد استفاده از هنگام نخستین پیوند صورت در فرانسه در سال ۲۰۰۵ به وجود آمدند. اکنون این جراحان قصد دارند ۹ عمل مشابه دیگر را هم انجام دهند. آفریقای جنوبی سال‌هاست که از پیشگامان جراحی پیوند بوده است.
دکتر کریستین بارنارد در سال ۱۹۶۷ نخستین عمل پیوند قلب را در بیمارستان گروت شور در کیپ‌تاون انجام داد.
منبع: AFP