چاپ خبر
انتقاد مرکل از عملکرد سازمان جهانی بهداشت
روزنامه سپید   |   اخبار 9   |   30 اردیبهشت 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d24424

      آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، گفت: «سازمان جهانی بهداشت باید مدیریتش را در پاسخ سریع به بحران‌هایی مانند «فاجعه ابولا» در غرب آفریقا که 11 هزار نفر را کشت، کارآمد کند.»

 

      سازمان جهانی بهداشت و دبیر کل آن به خاطر پاسخ کندشان به اپیدمی ابولا که در دسامبر 2013 در گینه شروع شد، اما تا اوت 2014 به‌عنوان وضعیت بین‌المللی اضطراری بهداشت جهانی اعلام نشد، به‌شدت موردانتقاد قرار گرفت.

 

      مرکل در افتتاحیه اجلاس سالانه 194 عضو سازمان جهانی بهداشت گفت: «ما باید بسیار زودتر به این همه‌گیری واکنش نشان دارند.»

 

      به گفته او، مقامات سازمان جهانی بهداشت در دفترهای کشوری و منطقه‌ای و ستاد مرکزی در ژنو باید بدانند در مواقع بحران چگونه به‌فوریت عمل کنند.

 

      مرکل گفت: «به نظرمن اگر ما سریع‌تر عمل کنیم و ساختار فرماندهی موثر در محل داشته باشیم، بهتر می‌توانیم خودمان را در مقابله با بحرانی مانند ابولا در آینده تجهیز کنیم. سازمان جهانی بهداشت تنها سازمان بین‌المللی است که مشروعیت سیاسی جهان‌شمول برای مقابله با موضوعات بهداشتی را دارد. به همین علت است که کارآمد کردن ساختار آن بسیار مهم است.»

 

      مرکل گفت: « آلمان 200 میلیون یورو برای کمک به کشورهای درحال‌توسعه برای تقویت سازوکارهای دفاعی‌شان در برابر بیماری‌های عفونی خواهد پرداخت، ازجمله 70 میلیون یورو به کشورهای غرب آفریقا.»

 

      یک مقام بهداشتی روز جمعه اعلام کرد که کشور گینه با افزایش موارد جدید ابولا به خاطر انتقال ویروس در هنگام کفن‌ودفن مردگان روبرو شده است؛ نشانه‌ای نگران‌کننده برای کشوری که به دنبال ریشه‌کنی همه‌گیری این بیماری است. ابولا از طریق تماس با مایعات بدنی افراد آلوده یا تماس با جسد افرادی که به علت بیماری مرده‌اند، انتشار پیدا می‌کند. مقامات بهداشتی کشورهای گینه، لیبریا و سیرالئون کارزار اطلاع‌رسانی گسترده‌ای را برای هشدار درباره خطرات کفن‌ودفن نامناسب قربانیان به راه انداخته‌اند، اما این کارزار اغلب با مقاومت از سوی افرادی روبرو شده است که این محدودیت‌ها زیرپاگذاشتن مراسم سنتی خود می‌شمارند.

 

      لیبریا، نخستین کشور در میان سه کشور غرب آفریقا،بود دچار همه‌گیری ابولا بود که این ماه عاری از ابولاشد، اما در چراکه دوره 42 روزه‌ای را بدون مورد جدید بیماری گذرانده بود.

 

      آلمان که ریاست دوره‌ای گروه G7 را به عهده دارد، به گفته مرکل همچنین قصد دارد که به کشورها در ساختن نظام‌های بهداشتی برای مواجهه با بیماری‌های گرمسیری نادیده گرفته‌شده است که 1.4 میلیارد نفر را در دنیا مبتلا مقابله می‌کنند.

 

      به گفته او یک اولویت در تضمین کارایی آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان انسان‌ها و حیوانات مقابله با افزایش مقاومت به داروهای ضدمیکروبی به علت مصرف بیش‌ازحد آن‌هاست. مارگرت چان، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در ادامه روز دوشنبه برای اجلاس مجمع جهانی بهداشت سخنرانی خواهد کرد و با خبرنگاران سخن خواهد گفت. روز سه‌شنبه گفت‌گوها درباره گزارش داخلی که سازمان جهانی بهداشت درباره چگونگی عملکردش در شیوع ابولا تهیه‌کرده است.

منبع: رویترز