چاپ خبر
گفتگو با پروفسور کوتناشت، ریاست جهانی فدراسیون لیزر
هدف اصلی ما در اینجا آگاهی و آموزش است
روزنامه سپید   |   اخبار 7   |   26 اردیبهشت 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d23981

در خروج از پنل تخصصی میان سخنرانی‌‍‎ها و پاسخ به سوالات تواضع نشان داد و در کمال احترام عنوان کرد عجله‌ای برای بازگشت به پنل ندارد و پاسخ‌دهی به ما را اولویت فعلی خود می‌داند. خودش می‎گوید بیش از دهمین بار است که به ایران سفر کرده و با اکثر برنامه‎های ایران در زمینه‎های دندانپزشکی آشناست. پروفسور نوربرت کوتناشت، عناوین و القاب زیادی دارد اما رئیس کلینیک جراحی‎های دهان و دندان، دندانسازی و دندانپزشکی پیشگیرانه، استاد دانشگاه آخن و همچنین ریاست WFLD یا فدراسیون جهانی لیزر و دندانپزشکی برجسته‌ترین آنهاست. وی سال‎ها در حیطه لیزر و دندانپزشکی تدریس و تحقیق کرده و کتاب‌های متعددی در همین مورد منتشر کرده است. روز سه‎شنبه در افتتاحیه کنگره دندان‌پزشکی از نامگذاری سازمان ملل و سال نور سخن گفت که در ادامه آن در حاشیه کنگره دندانپزشکی با روزنامه سپید در همین مورد به گفتگویی دوستانه نشست.
شما در طول کنگره پنل‌های تخصصی متعددی برگزار می‌کنید و در هر کدام در مورد مبحثی متفاوت صحبت خواهید کرد.
بله. به این دلیل که لیزر تکنولوژی است که به صورت جامع در پزشکی و درمان استفاده می‌شود. برای مثال امروز صبح من در مورد بخشی از علم لیزر صحبت می‌کردم که در زمینه تشخیص و پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان و پرکردگی‌ها استفاده می‌شود. اما به صورت کلی لیزر در تمامی مراحل و تمامی حوزه‎های پزشکی کارایی دارد و همین استفاده عمده از لیزر اهمیت آن را در علم پزشکی و دندانپزشکی بالا می‌برد و ما را ملزم می‎کند به یک طبقه‌بندی دقیق و مناسب از انواع لیزر و کاربردهای هرکدام دست پیدا کنیم. برای مثال در همین حوزه دندانپزشکی، لیزر استفاده‎های متنوعی دارد مثل پرکردن دندان، ارتودنسی، جراحی‎های فک و دهان، دندانسازی و درمان بیماری‎های لثه و تشخیص انواع بیماری‎های دهانی. استفاده از لیزر باعث می‎شود بیمار درد کمتری احساس کند و روند درمان دندانپزشکی با سهولت بیشتر و کیفیت بالاتر انجام گیرد. در این کنگره به صورت خاص و تخصصی، ما در مورد لیزر و تاثیر آن در علم دندانپزشکی صحبت خواهیم کرد و به کاربردهای دیگر لیزر در باقی حوزه‎های پزشکی وارد نمی‏شویم.
در رابطه با مبحث لیزر، شما در افتتاحیه هم در همین مورد صحبت کردید و از لیزر به عنوان نور درمانگر یاد کردید.
بله، صرفاً به این خاطر که لیزر، نوری است که درست مثل نور خورشید کاربری‎های فراوان دارد. از لیزر برای جراحی‎های چشمی، از بین بردن موهای بدن، جراحی‎های داخلی و از بین بردن تومورهای مغزی استفاده می‎شود. شما با تنظیم انرژی و حرارت نور لیزر می‎توانید بافت را ترمیم یا برش دهید. این انعطاف‎پذیری نسبتاً فوق‎العاده است. اما کارایی‎ای بسیار حساس هم است. کوچک‌ترین تغییری در تنظیمات نور لیزر می‎تواند نتیجه عکس داشته باشد و خطرناک و چه بسا کشنده باشد. در آلمان ما فلوشیپ‎های تخصصی را برگزار می‎کنیم که صرفاً در مورد اندازه‎های دقیق لیزر برای مصارف گوناگون آموزش داده می‎شوند. هدف اصلی ما در اینجا هم آگاهی و آموزش است. امیدواریم با در اختیار گذاشتن به‎روزترین دستاوردها، در پیشرفت همکاران ایرانی ما دستی داشته باشیم.
پس برنامه اصلی شما در پنل‎های تخصصی ارائه دستاوردهای جدید است؟
در چند مرحله ما هم در مورد لیزر و انواع آن در گذشته صحبت خواهیم کرد و هم امیدواری‌هایمان در آینده. تلاش بر این است که پتانسیل‎های بالای لیزر معرفی و نمایش داده شود و بیان شود که چگونه می توان از لیزر برای مصارف مختلف استفاده کرد. متاًسفانه در جهان حین تدریس دندانپزشکی به صورت تخصصی و مجزا به پزشکان طریقه استفاده درست از لیزر آموزش داده نمی شود و همین مسئله موجب سوءمصرف های زیادی در سطح جهان شده است. البته بسیاری از شاگردان من که در دوره های تخصصی لیزر آموزش دیده اند اینجا هستند و مقالات خود را در این زمینه ارائه می کنند که من از این بابت بسیار خوشحالم و به آنان افتخار می کنم. همچنین خرسندم که دندانپزشکان ایران بسیار در زمینه علمی روشنفکر هستند و برای آموزش بهتر همکاران خود اهمیت زیادی قائل اند و می خواهند با برگزاری کنگره ها و همایش هایی از این دست به بهبود سطح علمی کشور برسند.
برنامه‎های آتی برای همکاری بیشتر کشورها چیست؟
قطعاٌ من از تمامی برنامه خبر ندارم. (با خنده)، اما می دانم این کنگره درهای بیشتری را برای همکاران ایرانی و همچنین ما باز کرده است.
پری‌ناز قاسمی