چاپ خبر
آینده صنعت گاز جهان در تهران رقم می‌خورد
روزنامه سپید   |   اخبار 5   |   26 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d2352

سومین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز، دوم آذرماه در تهران برگزار خواهد شد و انتظار می‌رود در این نشست از نخستین مدل جهانی گاز و راهبرد بلندمدت GECF رونمایی شود.

       درحالی‌که دوره دوساله دبیرکلی دکتر سیدمحمدحسین عادلی، دبیرکل کنونی امسال تمام می‌شود؛ انتخاب دبیرکل جدید این سازمان یا احتمال تمدید دوره دبیرکلی عادلی برای دو سال دیگر نیز یکی از محورهای مهم نشست وزیران این مجمع در تهران خواهد بود. معاون اول رییس‌جمهور چندی قبل در دیدار با محمدحسین عادلی، دبیر کل مجمع صادرکنندگان گاز اعلام کرده بود ایران آمادگی دارد در دوران پس از تحریم، با در نظر گرفتن ملاحظات زیست‌محیطی، مشارکتی فعال در تامین نیازهای گازی جهان داشته باشد جهانگیری در این دیدار تحولات دو سال اخیر مجمع کشورهای صادرکننده گاز و ارتقای جایگاه بین‌المللی آن را مثبت و قابل قدردانی ارزیابی و برگزاری اجلاس سران کشورهای این مجمع در تهران را پراهمیت قلمداد و تاکید کرد: این اجلاس که آذرماه در تهران برگزار می‌شود فرصتی برای تبادل‌نظر در بالاترین سطح درباره بازار گاز جهانی به شمار می‌رود.

       محمدحسین عادلی روز بعد از دیدار با جهانگیری، به دیدار بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران رفت که در این دیدار به اهمیت نشست سران GECF اشاره و اعلام کرد که قرار است در نشست تهران دو سند راهبردی در نشست وزیران بررسی و تصویب و به نشست سران ارائه شود. مجمع کشورهای صادرکننده گاز که به GECF مشهور است، عموماً با «اوپک گازی» اشتباه گرفته می‌شود. GECF سازمان تازه بنیانی است که به‌منظور هماهنگی در تولید، صادرات و کنترل قیمت گاز طبیعی در سطح جهان، توسط ایران، روسیه و قطر و تعداد دیگر از کشورهای صادرکننده گاز، در ۲۳ دسامبر 2001 تاسیس شد. کشورهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز، ۴۲ درصد از تولید گاز جهان، ۷۰ درصد از ذخایر گازی جهان، ۳۸ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۸۵ درصد از تجارت گاز طبیعی مایع‌شده (ال‌ان‌جی) را در اختیاردارند. کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیدادوتوباگو، ونزوئلا، امارات، ۱۲ عضو اصلی این مجمع جهانی به شمار می‌روند.