چاپ خبر
10 راه ساده برای بهبود رابطه خود با پزشک
روزنامه سپید   |   اخبار 10   |   16 اردیبهشت 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d23401

اگر در نیمه‌های شب حالتان بد شود، احتمالا همسر یا یکی از اعضای خانواده خود را بیدار می‌کنید و حتی فردای آن روز به محل کار خود اطلاع خواهید داد که به علت بیماری در محل کار حضور نخواهید یافت، اما بعضی از افراد پس از آنکه که احساس ناخوشی می‌کنند، فورا ایمیلی را برای پزشک خود می‌فرستند تا او را از وضعیت خود آگاه سازند. در تحقیقی که به‌تازگی انجام گرفته است، محققان دریافته‌اند که چنین رابطه متقابل میان پزشک و بیمار باعث بهبود سلامتی بهتر و زودتر بیمار شده است. در ادامه این نوشته قصد داریم تا به 10 راهکار ساده برای بهبود رابطه بیمار با پزشک بپردازیم.
1. خود را برای ویزیت آماده کنید. این آمادگی فقط به معنای این نیست که سر وقت در محل ملاقات حاضر شوید. برای این ملاقات باید داروهای مصرفی و همچنین یادداشتی درباره مشکلات و نگرانی‌های مربوط به سلامتی خود به همراه داشته باشید.
2. مشکلات خود را الویت‌بندی کنید.از آنجایی که پزشکان وقت کمی دارند، بهتر است به ترتیب اولویت، لیستی از مشکلات سلامتی خود تهیه کنید. اگر امکان رسیدگی به تمام این مشکلات در یک جلسه وجود ندارد، از دکتر خود بخواهید یک قرار ملاقات دیگر به شما بدهد.
3. با پزشک خود نه تنها در مورد بیماری خود بلکه در مورد نگرانی اصلی خود نیز صحبت کنید. بیشتر بیمارها فقط در مورد بیماری خود صحبت می‌کنند (برای مثال در مورد درد زانوی خود با پزشک صحبت می‌کنند) اما این نکته را باید گفت که نگرانی‌های حاصل از بیماری (برای مثال نگرانی در مورد نیاز به عمل جراحی زانو) نیز دارای اهمیت هستند و پزشکان طوری آموزش دیده‌اند که می‌توانند نسبت به این نگرانی‌های بیمار نیز واکنش نشان دهند.
4. هنگام ترک مطب پزشک مطمئن شوید که اطلاعات لازم را به دست آورده‌اید. بسیاری از بیماران نحوه مصرف دارو و دیگر روش‌های درمان را خوب متوجه نمی‌شوند و فکر می‌کنند که اگر دوباره در مورد این موضوع‌ها سوال کنند، پزشک آنها ناراحت خواهد شد، اما تحقیقات نشان داده است که اگر بیماری یک سوال را دو بار بپرسد، پزشک او با قوت بیشتری به او پاسخ خواهد داد.
5. صحبت‌های پزشک خود را ضبط کنید یا از شخصی بخواهید که صحبت‌هایش را یادداشت کند. غالبا در ملاقات با یک پزشک حرف‌های زیادی رد و بدل می‌شود و از آنجایی که ممکن است، بعد همه این موارد را به یاد نیاورید، بهتر است صحبت‌های پزشک، ضبط یا یادداشت شوند.
6. از پزشک خود بخواهید که چگونه می‌توانید با او در تماس باشید. از آنجایی که ممکن است، پس از ویزیت بیمار دوباره دچار یک مشکل شود، بهتر است به گونه‌ای با پزشک خود در تماس باشد تا او را از وضعیت خود آگاه سازد.
7. استفاده از پرونده الکترونیک سلامت (EHR) را یاد بگیرید. اگر در مطب پزشک شما از پرونده الکترونیک سلامت استفاده می‌شود، نحوه استفاده از آن را یاد بگیرید تا به راحتی به آن دسترسی پیدا کنید.
8. اگر به پزشک دیگری مراجعه کرده‌اید به پزشک خود بگویید. اگر بنا به دلایلی به یک پزشک دیگر مراجعه کرده‌اید، به پزشک خود بگویید تا او نیز از آنچه که آن دکتر گفته یا انجام داده آگاه باشد.
9. اگر پزشک شما نیازهای شما را برطرف نمی‌کند، موضوع را یادآوری کنید. اگرچه گفتن چنین نکته‌ای برای بسیاری از افراد سخت است، اما بسیاری از پزشکان به یادآوری نیازدارند تا برای درمان بیمار تلاش بیشتری به خرج دهند.
10. پزشک دیگری پیدا کنید. اگر پس از مدتی متوجه شدید که پزشک شما تاثیری در سلامت شما به وجود نیاورده است، این حق را دارید که پزشک خود را تغییر دهید. به‌طور کلی، اگر به مهارت و توانایی بالینی پزشک خود شک پیدا کردید و احساس کردید که رابطه خوبی با او ندارید، به دنبال پزشک دیگری باشید.
منبع: EverydayHealth
ترجمه: مصطفی صداقت