چاپ خبر
هوای حاشیه خلیج فارس تا پایان قرن غیرقابل‌تحمل می‌ شود
روزنامه سپید   |   اخبار 14   |   11 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d2284

چند ماه پس‌ازآنکه اهالی ماهشهر گرم‌ترین هوای زمین را تجربه کردند، مطالعه تازه‌ای حاکی است که اگر روال کنونی گرمایش زمین ادامه یابد زندگی در جنوب ایران و سایر بخش‌های حاشیه خلیج فارس تقریباً غیرممکن خواهد شد.

    محققان در نشریه «نیچر کلایمت چنج» نوشتند که در صورت ادامه تصاعد گازهای گلخانه‌ای با شدت فعلی،‌ تا پایان قرن وقوع موج گرما هر ۱۰ تا ۲۰ روز یک‌بار اتفاق خواهد افتاد به‌طوری‌که بدن یک فرد جوان و سالم امکان کنترل دما را از دست خواهد داد،‌ شرایطی که بالقوه مرگبار است.

     شهرهای ساحلی جنوب ایران و نیز دوبی، ابوظبی و دوحه متاثر خواهند شد. شرکت در مراسم زیارت حج در عربستان هم می‌تواند تجربه‌ای خطرناک شود.

      این اختلاف دما به ما امکان می‌دهد دمای اضافه را به‌خصوص در هوای گرم و مرطوب دفع کنیم.

      اما به گفته پروفسور پل با فراتر رفتن میزان دما و رطوبت از یک سطح مشخص «بدن دیگر قادر به خنک کردن خود نخواهد بود و داغ می‌شود.»

      اهالی بندر ماهشهر روز نهم مرداد (۳۱ ژوئیه) چیزی شبیه به این شرایط را تجربه کردند.

      کریستوف شار، محقق در موسسه علوم جوی و آب‌وهوایی در موسسه فناوری فدرال زوریخ (ای تی اچ زوریخ) با اشاره به ماهشهر گفت:‌ «آمار مرگ حوادث اخیر، مثل موج گرمای شیکاگو در سال ۱۹۹۵، اروپا در سال ۲۰۰۳ و روسیه در سال ۲۰۱۰ تبعات موج شدید گرما را برای سلامت انسان روشن می‌کند.»

       بر اساس ارقام رسمی، فقط در تابستان سال ۲۰۰۳ آمار مرگ در فرانسه ۱۵ هزار نفر بیش از میزان عادی بود.

        محققان گفتند که شرایط در خلیج فارس برای ایجاد وضعیتی که زندگی را در برخی نواحی تقریباً غیرممکن خواهد کرد ایده‌آل است.

       به گفته آنها اگر روند کنونی تولید گازهایی مثل دی‌اکسید کربن ادامه یابد، دما در قرن حاضر ۴ درجه سانتی‌گراد بالاتر خواهد رفت.

منبع: BBC