چاپ خبر
وضعیت بحرانی تولید آنتی ونوم برای مارگزیدگی
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   11 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d2277

یک محقق با نام دیوید ویلیامز، سرپرست بخش تحقیقات ونوم دانشگاه ملبورن، معتقد است که مارگزیدگی به‌دلیل محدودیت دسترسی به آنتی ونوم (سرم ضدمارگزیدگی)، سالانه جان هزاران نفر را در سراسر جهان می‌گیرد. شرکت سنوفی، تولیدکننده آنتی ونوم، در اوایل سال میلادی جاری اعلام کرده که دیگر نمی‌تواند به تولید درمان مارگزیدگی ادامه دهد. این محقق در مقاله‌ای که در آخرین شماره BMJ به چاپ رسانده است می‌نویسد: «البته حذف آنتی ونوم تولیدی شرکت سنوفی، برای تعداد قابل‌توجهی از قربانیان مارگزیدگی در آفریقا بی‌تاثیر است. زیرا برای چندین دهه است که اختلاف زیادی میان مقدار آنتی ونوم تولید شده و میزان مورد نیاز آن در سراسر جهان وجود دارد.»

 آنتی ونوم سانوفی، برای بسیاری از افراد قابل دسترس نیست؛ زیرا گران‌قیمت است و میزان تولید شده نیز پاسخگوی میزان مورد نیاز نیست. آنتی ونوم هزینه‌ای از 56 دلار تا 640 دلار دارد و قربانیان مارگزیدگی و خانواده‌های آنان را تحت فشار بیشتر اقتصادی و فقر شدیدتر قرار می‌دهد. طبق مقاله چاپ شده در شماره اخیر BMJ، نیاز به آموزش سریع درمانگران برای آشنایی با تشخیص سریع و مدیریت موارد مارگزیدگی محسوس است. در این میان، نقش سازمان جهانی بهداشت قابل‌توجه است و مدیران سازمان مذکور نمی‌توانند بیش از این نسبت به مسئولیت خود در قبال این قربانیان بی‌اعتنایی کنند.
ویلیامز می‌افزاید: «تلاش‌های بین‌المللی برای کاستن از خطر وقوع مارگزیدگی و هزینه‌های درمانی و تسهیل دسترسی قربانیان به درمان مناسب لازم است. دیگر زمان صحبت در این باره گذشته و وقت انجام اقدامی فوری است.»

منبع: PRNewswire