روزنامه سپید | اخبار 6 | 06 اردیبهشت 1395 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d22759
معاون دفتر پژوهش سازمان محیطزیست اعلام کرد: «اگرچه محصولات ترا ریخته در کشور برچسبگذاری میشوند، اما اطلاعرسانی در این زمینه کافی نیست و بسیاری از مردم تصوری از معنای این برچسبها ندارند که شناخت این برچسبها نیاز به آموزش دارد.» داود حیات غیب بابیان اینکه محصولات دستکاری ژنتیکی شده به یکی از مباحث مهم حوزه محیطزیست و ایمنی بدل شدهاند، افزود: «وزارت بهداشت یا دیگر نهادهای متولی ابتدا باید این اطلاعرسانیها را انجام بدهند و بعد این محصولات را در سبد غذایی مردم جای دهند.» به گفته وی، ۱۹ کشور اروپایی ضوابط مصرف محصولات دستکاری ژنتیکی شده را بهشدت رعایت و با تخلف از این ضوابط برخورد میکنند. در همین راستا نیز هماکنون حدود ۲۸ کشور دنیا این محصولات را کشت میکنند که از میان آنها ۱۰ کشور، ۹۸ درصد محصولات و ۱۸ کشور دیگر ۲ درصد محصولات را تولید میکنند. اما تنها برخی از آنها توانستهاند به حد صادرکننده برسند و در بازارهای جهانی رخنه کنند.