چاپ خبر
200 بیماری حاصل مصرف غذای نا‌ایمن
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   06 اردیبهشت 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d22470

سپید: رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در مراسم اعطای نشان ایمنی و سلامت به محصولات غذایی با بیان اینکه امیدوارم برگزاری این همایش منجربه ترویج و ارتقای فرهنگ سلامت میان ایرانیان شود، گفت: «برگزاری هفته سلامت با شعار عزم ملی برای دسترسی عادلانه به خدمات سلامت مردم با شعار امسال که همدلی دولت و ملت است، بهترین فرصت است تا بتوانیم گام‌هایی درجهت ارتقای سلامت مردم برداریم.» علی‌اصغر پیوندی ضمن انتقاد از وضعیت همکاری‌های میان‌بخشی و فرابخشی در حوزه ایمنی غذا تصریح کرد: «همکاری ارگان‌های مختلف و خود مردم 2 محور مهم برای ارتقای سطح سلامت است.» وی با تاکیدبر اینکه 75 درصد عوامل موثربر سلامت به سایر ارگان‌ها و بخش‌های خارج از بدنه وزارت بهداشت مربوط است، بر لزوم مشارکت‌های بین‌بخشی تاکید کرد و گفت: «بنابراین مشارکت‌های بین‌بخشی و فرابخشی باید ایجاد شود تا محوری برای توسعه مدت‌دار در زمینه سلامت باشد.» رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به شعار هفته سلامت مبنی‌بر ایمنی غذا از مزرعه تا سفره افزود: «این شعار به‌دلیل نقش مهم غذا در سلامت است و 2 بعد دارد که بعد اول ایمنی مواد غذایی و بعد دوم سالم بودن مواد غذایی است و باید مورد توجه قرار گیرد.»
پیوندی با اشاره به وظایف مشترک در حوزه ایمنی غذا گفت: «سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف در این حوزه درگیر هستند و باید با همکاری همه ارگان‌ها این دغدغه را در کشور برطرف کنیم. به همین دلیل وزارت بهداشت یکی از مهم‌ترین اولویت‌های خود را ایمنی غذا اعلام کرده است.» وی با اشاره به مشکلات متعدد در حوزه غذا مانند گسترش بی‌رویه شهرنشینی، تغییر در سبک زندگی، آلودگی‌های محیطی و غیره گفت: «این عوامل ایمنی غذا را دچار مشکل می‌کند و باید راه‌حلی برای آنها ایجاد کنیم. در کشورهای صنعتی بیماری‌های بیش از 30 درصد مردم به‌دلیل ناایمن بودن غذا است و 2 میلیون مرگ و میر به این دلیل رخ می‌دهد که باید در این زمینه گام‌های بلندتری برداریم.» رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: «این جلسه درراستای رسیدن به همین هدف است. در دانشگاه‌ها علاوه‌بر بحث نظارت باید فرهنگ‌سازی کرده تا بتوانیم فرهنگ سلامت را میان مردم گسترش دهیم.»
در ادامه مراسم مدیرکل نظارت و ارزیابی فراورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، هم بحث ایمنی غذا را مقوله‌ای بین‌المللی خواند و گفت: «اینکه امسال سازمان جهانی بهداشت نیز این موضوع را به‌عنوان شعار خود قرار داد، نشانگر این است که ایمنی غذا ابعاد وسیعی دارد.» هدایت حسینی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو به‌منظور فراهم آوردن سلامت غذا، برنامه‌های متعددی را در کشور آغاز کرده، تصریح کرد: «امسال نیز همین برنامه‌ها با قوت بیشتر ادامه پیدا خواهد کرد.» وی افزود: «به‌منظور بهبود کیفیت محصولات غذایی، نشان ایمنی و سلامت به آنها اهدا می‌شود که نشان دهنده مفیدبودن این محصولات برای مصرف‌کنندگان است.» حسینی در توضیح مزایای این نشان خاطرنشان کرد: «شناسایی راحت‌تر محصول سالم در سطح عرضه توسط مصرف‌کنندگان و همچنین رقابت بین تولید‌کنندگان برای محصولات سالم‌تر از ویژگی‌های این نشان است.»