چاپ خبر
سخنگوی ناجا در نشست خبری با اصحاب رسانه از بازداشت 100 هکر در یک ماه گذشته خبر داد
راه‌اندازی سامانه بیماران گم‌شده اوتیسمی
روزنامه سپید   |   اخبار 11   |   25 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d2214

تذکر به 10 هزار راننده هنجارشکن و متخلف، همکاری پلیس با انجمن اوتیسم برای شناسایی اوتیسمی‌های مفقودی، دستگیری 100 هکر در یک ماه گذشته، دستگیری چند مظنون تروریستی در استان‌های مرزی، ایجاد سامانه ثبت تخلفات رانندگان هنجارشکن و تمهیدات قرارگاه اربعین برای زائران عتبات عالیات در ایام پیش رو همچون صدور گذرنامه در کمتر از 24 ساعت و افزایش گیت‌های مرزی، افزایش ساعت کاری مراکز پلیس +10 از مهم‌ترین موضوعات نشست خبری روز گذشته سخنگوی ناجا با اصحاب رسانه بود. مواردی که همگی از اولویت‌های پلیس در نیم سال دوم 94 به‌حساب می‌آید.

افزایش ساعت کاری پلیس +10 در ایام اربعین
       سردار سعید منتظرالمهدی در ابتدای نشست خبری در تشریح تمهیدات پلیس برای اربعین حسینی، اظهار کرد که ساعات کاری مراکز پلیس + 10 در روزهای عادی تا ساعت 18:30 و در روزهای تعطیل تا ساعت 14 افزایش‌یافته است. ضمن اینکه این مراکز موظف‌اند پس از اتمام این ساعات تا زمانی که آخرین مراجعه‌کننده در آن حضور دارد اقدام به ارائه خدمات به شهروندان کنند.

       وی بابیان اینکه مدت‌زمان صدور گذرنامه نیز حداکثر 24 ساعت به طول می‌انجامد، عنوان کرد که شمار گیت‌های مرزی به 96 گیت افزایش‌یافته و به‌منظور ارائه خدماتی هرچه کیفی‌تر، در پایانه‌های مرزی نیز زیرساخت‌های لازم مستقرشده است.

       وی در پاسخ به این سوال که نیروی انتظامی در خصوص تهدیدهای مکرر داعش برای تامین ایمنی و امنیت زائران ایام اربعین حسینی چه برنامه‌ریزی کرده است نیز اظهار کرد: «در این زمینه پیش‌بینی‌های لازم انجام‌شده و انشالله به برکت امام حسین (ع) اتفاقی رخ نخواهد داد.»

دستگیری چند مظنون تروریستی در استان‌های مرزی
       سخنگوی نیروی انتظامی درباره اینکه آیا موردی از دستگیری عناصر وابسته به داعش در مرزها داشته‌ایم یا خیر متذکر شد که در مرزها چنین دستگیری نداشتیم، اما چند مظنون تروریستی در استان‌های مرزی دستگیرشده‌اند. البته ارتباطی با گروهک داعش نداشته‌اند.

شناسایی رانندگان هنجارشکن توسط ماموران نامحسوس
       سخنگوی ناجا در پاسخ به سوالی مبنی بر فرمان چندی پیش فرمانده نیروی انتظامی در خصوص برخورد با هنجارشکنی و تخلفات رانندگی شامل دور دور، سرعت غیرمجاز، کشف حجاب،‌ مزاحمت برای نوامیس و اقداماتی ازاین‌دست متذکر شد که حجاب هنجاری پذیرفته‌شده در جامعه است و از همین رونیز اکثریت زنان و دختران کشور خود را مقید به رعایت آن می‌دانند. اما برخی افراد اقدام به زیر پا گذاشتن این هنجار می‌کنند که با آنان برخوردهای لازمه انجام می‌شود.

       وی در همین رابطه از تشکیل سامانه ثبت تخلفات این‌چنینی خبر داد و افزود: «این سامانه که در اختیار مدیران کشوری، لشکری و ماموران نامحسوس پلیس است، این قابلیت را دارد تا تخلفاتی مانند کشف حجاب در خودروها، مزاحمت برای نوامیس، دور دور کردن و غیره را از طریق واردکردن شماره پلاک در خود ثبت کند و پس‌ازآن با متخلفان برخورد خواهد شد.» سخنگوی نیروی انتظامی بابیان اینکه محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های اجتماعی برای این دسته از متخلفان پیش‌بینی‌شده است، عنوان کرد که پلیس علاوه بر اینکه این افراد را جریمه می‌کند، ممکن است خودروی‌شان را نیز توقیف کند. این توقیف نیز شامل برخوردهایی خواهد شد به‌طور مثال ممکن است خودروی این دسته از افراد ممنوع‌الفروش شود یا امکان پرداخت عوارض از این افراد سلب شود. ضمن آنکه پرونده این افراد و شماره پلاک خودروهایشان نیز به پلیس امنیت ارجاع داده خواهد شد و پلیس راهور نیز می‌تواند متخلفان را به پارکینگ منتقل کند.

       به گفته منتظر المهدی، از زمان دستور فرمانده ناجا تاکنون به 10 هزار نفر که اقدام به ارتکاب این جرائم کرده‌اند، تذکر داده و 2000 خودرو نیز توقیف‌شده است. اما نکته حائز اهمیت آن است که این تخلفات در تهران بیشتر رخ‌داده است.

دستگیری 100 هکر و برخورد با گروه القارعه
       سخنگوی نیروی انتظامی در بخش دیگری از سخنان خود، در تشریح عملکرد پلیس فتا از دستگیری 100 هکر در یک ماه گذشته از سوی پلیس فتا خبر داد و اعلام کرد که عمده این هکرها در کمین کاربران تلگرام هستند، ازاین‌رو به شهروندانی که از این شبکه‌های ارتباطی استفاده می‌کنند باید مراقب این فضاها باشند.

       سخنگوی نیروی انتظامی بابیان اینکه در مدت یک ماه گذشته بیش از 20 کانال غیراخلاقی در تلگرام مسدود شده و با گردانندگان آن نیز برخورد شده است، متذکر شد: «این افراد که اقدام به بارگزاری محتوای فرم و اروتیک در فضای مجازی کرده بودند، دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.»

       وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر فعالیت گروهی تحت عنوان القارعه در کانال‌های تلگرام و ادعای گردانندگان آن مبنی بر وابستگی به پلیس فتا نیز عنوان کرد که پلیس فتا به‌هیچ‌وجه کانال، سایت یا وبلاگی در فضای مجازی نداشته و نیازی هم به نمایندگی در این فضاها ندارد. درباره این گروه نیز با گردانندگان آن برخورد کرده و آنان دستگیرشده‌اند.

        سخنگوی نیروی انتظامی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع سرقت اشاره کرد و افزود: «50 درصد از سرقت‌های خرد توسط معتادان انجام می‌شود، اما در خصوص دیگر جرائم آماری که نشان دهد اکثریت آن از سوی معتادان انجام می‌شود نداریم.»

در طرح LEZ‌ هنوز به جمع‌بندی نرسیدیم
       وی درباره تصمیم پلیس برای اجرای طرح LEZ‌ نیز گفت: «در این زمینه هنوز به جمع‌بندی کاملی نرسیده‌ایم. این طرح گرچه خوبی‌هایی دارد، اما مشکلاتی هم دارد که همکاران من در پلیس راهور تهران مشغول پیگیری آن هستند.»

ایجاد سامانه گم‌شدگان اوتیسمی
       سخنگوی نیروی انتظامی درباره تشکیل سامانه گم‌شدگان اوتیسمی نیز اظهار کرد: «افراد اوتیسمی ارتباطی با جامعه بیرونی خود نداشته و عمدتاً فاقد قدرت تکلم هستند.

       درنتیجه نمی‌توانند درکی از موقعیت خود داشته باشند. در کشور ما نیز مبتلایان به اوتیسم جامعه آماری 200 هزارنفری را شامل می‌شوند. ازاین‌رو تصمیم بر آن شد تا پلیس پیشگیری با همکاری انجمن اوتیسم، سامانه‌ای را برای شناسایی این افراد ایجاد کنند.» سردار منتظرالمهدی همچنین افزود که پلیس آمادگی ایجاد سامانه‌ای برای بیماران خاص همچون سامانه اوتیسم نیز دارد.