چاپ خبر
سندرم مرگ ناگهانی نوزادان را جدی بگیرید
خطـر زنـدگـی در ارتفـاعـات
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   06 خرداد 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d21949

     در مورد زندگی در ارتفاعات و تاثیرات آن بر سلامت انسانی تحقیقات و پژوهش‌های زیادی انجام شده است، اما نتایج تحقیقی که اخیرا انجام شده، کمی غافلگیرکننده بود.


     براساس نتایج تحقیق اخیری که در کلرادوی آمریکا انجام گرفته، زندگی در ارتفاعات بیش از 2500 متر از سطح دریا با افزایش احتمال بروز موارد‌ «مرگ ناگهانی نوزادان» یا SIDS همراه است. در این مطالعه میزان موارد بروز مرگ ناگهانی نوزادان در منطقه کوهستانی کلرادو با منطقه دنور که ارتفاعی کمتر از 1500 متر از سطح دریا دارد، مقایسه شد و مشخص شد که میزان این موارد در منطقه کوهستانی تقریبا دو برابر منطقه با ارتفاع کم از سطح دریا است. این نتایج تاییدی است بر مطالعه‌ای که اخیرا در اتریش انجام شده بود و آمار دو منطقه با اختلاف ارتفاع 1500 متر را مقایسه کرده بود.


     دکتر دیوید کاتز، سرپرست تیم تحقیقاتی و متخصص بیماری‌های قلب کودکان در دانشگاه کلرادو، می‌گوید:‌ «در کل موارد مرگ ناگهانی نوزادان نادر هستند و در طی شش سالی که ما به بررسی آمار مناطق کلرادو و دنور پرداختیم، در کل در مرتفع‌ترین بیمارستان کلرادو 6 مورد از این مرگ‌ها اتفاق افتاد، اما به هر حال از دست دادن یک کودک سالم در یک اتفاق ناگهانی و در حالی که آمادگی برای پذیرش این موضوع وجود ندارد، برای یک خانواده بسیار مهم است و تاثیرات منفی بسیاری همراه دارد که به سادگی قابل پاک شدن نیست وبه همین دلیل باید برای کاهش آن تلاش کرد. در مجموع تحقیق ما نشان داد که موارد مرگ ناگهانی نوزادان در مناطق مرتفع تقریبا یک در هزار تولد زنده(0/8 SIDS deaths per 1/000 births) و در مناطق کم‌ارتفاع نصف این مقدار است.»


     براساس آمارهای اعلام شده، انجمن ملی طب کودکان امریکا سالیانه 6 هزار نوزاد در این کشور به علت این سندرم می‌میرند. علت این موضوع همچنان ناشناخته است، اما مواردی که با کاهش اکسیژن همراه است، اختلالات ساقه مغز، سیگار کشیدن مادر قبل و بعد از بارداری، عفونت‌های تنفسی و خوابیدن به شکم باعث افزایش موارد رخ دادن این سندرم می‌شود. تا قبل از دهه 90 بسیاری از مواقع والدین با نوزادانی روبرو می‌شدند که به‌ظاهر به شکم خوابیده بودند، اما دیگر زنده نبودند. تلاش‌های جهانی برای خواباندن کودکان به پشت باعث کاهش چشمگیر موارد بروز مرگ ناگهانی نوزادان شد. دکتر کاتز می‌گوید که والدین همه نوزادان باید با کاستن عوامل خطر از احتمال بروز این اتفاق بکاهند. او می‌گوید: «مهم‌ترین موضوع این است که نوزاد را در تختی جدا و نه در کنار خود یا سایر کودکان قرار دهند و از خواباندن او به شکم خودداری کنند، به هیچ وجه سیگار نکشند و بالش نرم در تخت کودک نگذارند.» وی می‌گوید: «والدینی که در مناطق مرتفع زندگی می‌کنند باید بیشتر از سایر والدین به این نکات توجه کنند و بیشتر به وضعیت خوابیدن و تنفس کودکشان دقت کنند.»

منبع: Live Science
ترجمه: سیما هاشمی