چاپ خبر
هیپوتیروئیدی مادر، علت احتمالی اوتیسم
روزنامه سپید   |   اخبار 8   |   04 خرداد 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d21654

     محققان در آخرین یافته‌های خود به این نتیجه رسیده‌اند که شاید هیپوتیروییدی تحت بالینی مادر در بروز طیف اختلالات اوتیسم نوزادان دخیل باشد. در این مطالعه، پژوهشگران عنوان می‌کنند که افزایش سطح TSH پره‌ناتال و کاهش سطح تیروکسین آزاد (fT4) در زنان، با افزایش نمره «مقیاس مشاهده‌ای اوتیسم برای نوزادان» Autism Observatio- Scale for Infants یا AOSI در 12 ماهگی نوزاد همراه است.


     محقق ارشد این مطالعه معتقد است: «اگر هیپوتیروییدی تحت بالینی مادر باعث بروز طیف اختلالات اوتیسم شود، بنابراین راهی برای پیشگیری از آن یافته‌ایم. قدم بعدی آن است که مشخص کنیم، آیا این ارتباط با دیگر پیامدهای طیف اختلالات اوتیسم نیز دیده می‌شود، مثلا این تشخیص در دیگر نمونه‌های مورد مطالعه هم دیده شود یا خیر و بفهمیم که چرا این ارتباط وجود دارد.»


     در این مطالعه کوهورت EARLI، محققان سطح هورمون تیرویید را در هفته‌های اولیه نمونه‌های سرم 180 مادر باردار مورد ارزیابی قرار دادند. این مطالعه، کوهورت پیگیری بارداری‌های پرخطر است برای مادرانی که کودکان مبتلا به طیف اختلالات اوتیسم داشته و از ابتدای بارداری تحت نظر قرار داشته‌اند. اکثر نمونه‌های پره‌ناتال در طول تریمستر دوم گرفته شد.


     با آنالیز داده‌ها، محققان توانستند ارتباط میان تغییر در سطح هورمون تیروئید و تغییرات در نمره AOSI را پیدا کنند. محققان در نهایت دریافتند که هرچه نمره AOSI در ماه 12 نوزادی بیشتر باشد، احتمال اینکه کودک در سن‌های بالاتر با تشخیص اوتیسم مواجه باشد، بیشتر است. گرفتن نمره 7 یا بیشتر از AOSI، می‌تواند به‌عنوان نقطه عطف مورد استفاده برای گذاشتن تشخیص باشد.


     در تمام کودکان این کوهورت، محققان 56 کودک را یافتند که نمره AOSI، 7 یا بیشتر بود. هیچ‌یک از مادران، TSH و fT4 خارج از محدوده طبیعی نداشتند. سطح TSH از 35/0 تا μIU/mL‌30/3 و سطح fT4 نیز بین 56/0 تا ng/dL‌64/1 متغیر بود.


     مادرانی که نمره کلی AOSI کودک آنها 7 یا بیشتر بود، در مقایسه با گروه کنترل، غلظت TSH مادری آنها بیشتر و غلظت fT4 آنها کمتر بود. این ارتباط پس از بررسی و حذف متغیرهای مخدوش‌کننده دیگر نیز همچنان برقرار بود. علاوه‌براین، در همین محدوه نرمال سطح هورمونی، دو برابر شدن غلظت TSH با افزایش احتمال داشتن کودکی که نمره AOSI کودک آنها 7 یا بیشتر باشد تا 35 درصد بیشتر خواهد شد. در این بررسی، مشخص شد، اگر در ماه 12، نمره AOSI کودک 7 یا بیشتر باشد، بهترین تخمین را از احتمال تشخیص طیف اختلالات اوتیسم، با حساسیتی برابر 70 درصد و اختصاصیت 90 درصد در ماه 36 کودک دارد.

Medscape