چاپ خبر
هشدار در مورد داروهای ضددیابت جدید
روزنامه سپید   |   اخبار 8   |   02 خرداد 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d21293

     سازمان غذا و داروی آمریکا، طی اطلاعیه‌ای اعلام کرده که گروهی از داروهای ضددیابت نوع2، ممکن است به بیماری کشنده کتواسیدوز منجر شوند. این داروهای نسخه‌ای، مهارکننده‌های کوترانسپورتر سدیم-گلوکز(SGLT2) نام دارند و شامل کاناگلیفلوزین (Canagliflozin)، داپاگلیفلوزین( Dapagliflozin) و امپاگلیفلوزین (Empagliflozin) هستند. آنها موجب می‌شوند که کلیه‌ها قند موجود در خون را از طریق ادرار دفع کنند. طبق آمارهای منتشره از سوی انجمن دیابت آمریکا، بین مارس 2013 میلادی و ژوئن2014میلادی، سازمان غذا و داروی آمریکا 20 گزارش مبنی بر کتواسیدوز ناشی از دارو (افزایش سطح کتون‌های خون) دریافت کرده است. در صورت عدم درمان، کتواسیدوز ممکن است به کمای دیابتی یا مرگ بیانجامد. تمامی 20 بیمار مذکور، در بخش‌های اورژانس یا مراکز بیمارستانی بستری شده‌اند.


     کتواسیدوز به‌طور معمول مبتلایان به دیابت نوع1 را گرفتار می‌کند، اما تمامی موارد گزارش شده به سازمان، دچار دیابت نوع2 بودند و در نتیجه، عارضه با شکلی متفاوت از دیابت نوع1 خود را نشان داده است. سازمان غذا و دارو درحال بررسی است تا ببیند آیا تغییراتی باید در نحوه تجویز مهارکننده‌های SGLT2 صورت بگیرد یا خیر. این گروه داروها، برای تجویز همراه با رژیم غذایی و ورزش با هدف کاهش قندخون در بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع2، مورد تایید هستند. بیماران دریافت کننده مهارکننده‌های SGLT2 باید نسبت به بروز هرگونه علامت کتواسیدوز هوشیار باشند و در صورت مواجهه با علایمی نظیر تنگی نفس، تهوع، استفراغ، دردشکمی، گیجی و ضعف و خواب‌آلودگی غیرعادی، بلافاصله به مراکز اورژانس مراجعه کنند.


     طبق توصیه سازمان غذا و داروی آمریکا، به بیماران خود هشدار دهید که هرگز به‌طور خودسرانه دست به تغییر داروهای مصرفی برای کنترل دیابت نزنند و در صورت تشخیص قطعی کتواسیدوز در یک بیمار، پزشک باید مهارکننده SGLT2 مصرفی بیمار را قطع کرده و اقدام مناسب برای تصحیح وضعیت و کنترل دقیق سطوح قندخون وی را در پیش گیرد.

سایت رسمیFDA