چاپ خبر
مجید سمیعی در مراسم تجلیل خود از دانشجویان پزشکی خواست
شما بهتراز ما بشوید
روزنامه سپید   |   اخبار 16   |   25 فروردین 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d21256

       سپید: «مطمئن باشید هر کدامتان آینده و جواهراین کشور هستید. شما کسانی هستید که من آینده و پیشرفت کشور را در وجود تک تک شما می‌بینم. من به عنوان یک استاد پیشکسوت، مثل تمام اساتید شما، یک آرزو بیشتر ندارم: اینکه شما بهتر از ما شوید.» اینها حرفهایی بود که روز گذشته، پروفسور مجید سمیعی در پاسخ به ابراز احساسات شدید دانشجویان گفت.

       دیروز دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه ایران طی مراسمی، ضمن تقدیر از مقام علمی پرفسور سمیعی او را به عنوان استاد افتخاری این دانشگاه معرفی کردند. در این مراسم که با حضور محمد فرهادی، وزیر علوم و تحقیقات و فناوری و کمال خرازی رییس شورای راهبردی روابط خارجی و جمع زیادی از اساتید و دانشجویان برگزار شد، نه تنها وزیر بهداشت حضور نداشت که هیچ‌کدام از معاونین ایشان هم حاضر نبودند.

       در این مراسم، سمیعی خطاب به دانشجویان پزشکی حاضر در سالن گفت: «اگر من توانستم در جوانی و در 33سالگی به مقام استادی برسم و شرایطی پیش آمد که توانستم با دنیا ارتباط داشته باشم، در تمام این مدت و 50 سال زندگی حرفه‌ای‌ام، وظیفه خودم دانستم که دانش و تجربه‌ام را به ایران منتقل کنم و تمام این سال‌ها سالی یک یا دوبار به ایران آمدم و جدیدترین دانش روز دنیا را به جوان‌های مملکتم منتقل کردم.» مجید سمیعی در ادامه با اشاره به تاریخ جراحی مغز و اعصاب در ایران گفت: «در سال 1948 دکتر نصرالله عاملی و دکتر ابراهیم سمیعی که پسرعموی پدر من بودند و در انگلیس درس خوانده بودند، کرسی جراحی مغز و اعصاب را در ایران تاسیس کردند.» او با ذکر خاطره‌ای از مرحوم ابراهیم سمیعی گفت: «ایشان شخصیت خاصی داشت و همیشه برای من الگو بود. ایشان به 7 زبان مسلط بود و وقتی من یک بچه دبستانی بودم، یک بیمار داشتند که فاکتور خونی ایشان با آن بیمار هماهنگ بود و خوب یادم هست که روز قبل از جراحی، خودشان خون دادند و فردایش بیمار را جراحی کردند و خون را به ایشان تزریق کردند و من همان موقع با خودم عهد کردم که حتما پزشک و حتما جراح مغز و اعصاب شوم.»

       در ادامه، سمیعی با نمایش اسلایدهایی تعدادی از نادرترین جراحی‌های اعصابی که تا به حال انجام داده بود را به نمایش گذاشت و توضیح داد. او با اشاره به استادش، پرفسور کورت شارمن گفت: «من تا آخر عمر مدیون ایشان هستم. ایشان به من خیلی چیزها یاد داد. من 33سالم بود که استاد شدم و وقتی به ایران آمدم خیلی تحویلم نمی‌گرفتند و می‌گفتند در آلمان مقام استادی را مثل گواهی‌نامه رانندگی می‌دهند ولی در تمام این شرایط ایشان من را بغل می‌کرد و به من تبریک می‌گفت و تشویقم می‌کرد و من از ایشان یاد گرفتم که باید به دانشجویت احترام بگذاری و الان یک نصیحت هم برای دانشجویانم دارم که احترام استادهایتان را نگه دارید تا مورد احترام دانشجویانتان قرار بگیرید.»

       در این مراسم احمد دانشی، جراح و متخصص ENT و محمد فرهادی، وزیر علوم در سخنانی با اشاره به سابقه آشنایی خود با سمیعی، اطراتی از او را تعریف کردند.

چـرا سمیـعی فـرد مهمـی اسـت؟
       مجید سمیعی پزشک و جراح مغز و اعصاب سرشناس ایرانی است. سمیعی که سال 1316 در تهران به دنیا آمد، در حال حاضر ریاست بیمارستان خصوصی علوم عصبی هانوفر در آلمان را بر عهده دارد که خود بنیان‌گذار آن بوده است. وی در زمینه تورم مغز و ترمیم و بازسازی جراحی دستگاه عصبی محیطی مطالعات مهمی انجام داده‌است. سمیعی در دهه ۱۹۹۰ یک مرکز خصوصی بین‌المللی علوم اعصاب (Internationa- Neuroscience Institute) را تاسیس کرد که بخاطر بنایش که برگرفته از شکل مغز است، شهرت دارد. سمیعی 17جلد کتاب و بیش از 200 مقاله علمی نوشته و شاگردان زیادی تربیت کرده‌است که در کشورهای مختلف جهان به فعالیت مشغول هستند و هر ساله کنفرانسی را به افتخار سمیعی در یکی از کشورها برگزار می‌کنند. او هنوز هم بسیار فعال بوده، عمل‌های جراحی سنگین انجام می‌دهد و در اغلب کنگره‌های جراحی مغز و اعصاب جهان به‌عنوان سخنران مدعو شرکت می‌کند. سمیعی سال ۲۰۱۳ از سوی نشریه «ورلد نوروسرجری» و سال ۲۰۱۴ از سوی آکادمی جهانی جراحان مغز و اعصاب، به عنوان برترین جراح مغز جهان معرفی شد. سال 2013 هم جایزه حلقه لایبنیتز هانوفر (Leibniz-Ring-Hannover) را برای طرح آفریقا100 گرفت. مجید سمیعی در طرح آفریقا100 می‌خواهد 100 جراح جوان آفریقایی را به آلمان آورده و آنها را آموزش دهد تا پس از بازگشت پزشکان دیگری را برای قاره آفریقا پرورش دهند. پرفسور سمیعی در نظر دارد چنین طرحی را در ایران هم انجام دهد. در حال حاضر سمیعی مشغول ساخت یکی از پیشرفته‌ترین مراکز جراحی اعصاب در تهران است. پروفسور سمیعی در آبان 1385، در ششمین همایش چهره‌های ماندگار به عنوان یکی از مفاخر ایران معرفی شد.
حمیده طاهری