چاپ خبر
وضعیت قرمز سازمان بیمه سلامت ایران
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   25 فروردین 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d21242

       بحران بدهی سازمان بیمه‌سلامت و دستور معاون رییس‌جمهور برای پیگیری این موضوع، خبری بود که بار دیگر در صدر خبرهای رسانه‌های کشور قرار گرفت. این‌بار وضعیت بحرانی مهمترین بیمه پایه کشور، از سوی عباس پاشا، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بیمه سلامت رسانه‌ای شد. آن‌طور که این مسئول سازمان بیمه سلامت مطرح کرده است، مطالبات بیمارستان‌های دولتی از این سازمان تا تیرماه سال گذشته، مطالبات داروخانه‌ها و مطالبات بخش خصوصی نیز تا مهرماه پرداخت شده است به طوری که کل مبلغ بدهی این سازمان به مراکز درمانی به 4 هزار میلیارد تومان رسیده است. پاشا در گفتگو با ایسنا به بحران اعتباری در سیستم اشاره کرده و گفته است این سازمان هیچ دریافتی از سوی دولت برای تسویه بدهی‌ها نداشته و علاوه بر این وزارت بهداشت نیز 1250 میلیارد تومان قرار بوده به این سازمان بپردازد که از آن هم خبری نیست.

       معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بیمه سلامت همچنین گفته است که به دلیل این وضعیت بحرانی، معاون اول رئیس جمهور نیز دستور پیگیری ویژه صادر کرده است. او ابراز امیدواری کرده که این مشکل هر چه زودتر برطرف شود. آن‌طور که گفته می‌شود، بودجه سازمان بیمه سلامت در سال 95، 15 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است ولی پاشا معتقد است که این میزان برحسب عواملی چون تعداد دفعات مراجعات، تجهیزات، تعرفه‌ها و غیره تعیین می‌شود و از رشد قابل توجهی برخوردار نیست. وی می‌گوید: «ما یک سازمان دولتی هستیم و باید سازمان مدیریت دخالت کند و بپذیرد که باید مشکلات ما به صورت اساسی حل شوند.» معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بیمه سلامت بر این موضوع تاکید کرده است که اگر نظام ارجاع و سطح‌بندی، کتاب ارزش نسبی خدمات و تجمیع منابع بیمه‌ای محقق شود قطعا بسیاری از مشکلات سازمان بیمه سلامت حل خواهد شد. موضوع بدهی‌های دولت به سازمان بیمه سلامت این سازمان را به شرایط بحرانی نزدیک کرده است. پیش‌تر مژگان باقری، مشاور امور مجلس سازمان بیمه سلامت گفته بود که این سازمان با زیان انباشته وارد سال 95 شده است. وی با اشاره به اینکه بیمه سلامت با کسری منابع بسیاری روبه‌رو است، گفت: «هر کدام از نمایندگان دائما به ما می‌گویند که پرداختی‌هایتان کم و بدهکاری‌هایتان زیاد است. وقتی بودجه و منابعی به ما تخصیص داده نشده چاره‌ای نداریم جز اینکه بدهکار باقی بمانیم.»

       باقری ادامه داد: «بیمه، یک صنعت است ولی متاسفانه در کشور ما تاکنون به این شکل به بیمه نگاه نشده است. اینکه ما نتوانیم مطالباتمان را از سازمان‌های دولتی دریافت کنیم، بودجه درستی تخصیص داده نشود و خرج کننده ما باشیم و از طرفی جواب طلبکاران را نیز بدهیم، در نهایت این موضوع ناچارا منجر به بیمار شدن بیمه می‌شود.»

       مشاور امور مجلس این سازمان با اشاره به گوناگونی مشکلات بیمه سلامت افزود: «مشکل ما این است که اعتبارات درست و به موقع به ما تخصیص داده نمی‌شود. ما سازمان دولتی هستیم، درحالی که از دولت مطالبه داریم، اعتبار و بودجه‌ ما از خزانه گاهی به طور کامل تخصیص داده نمی‌شود. از طرفی بودجه سازمان در اختیار بخش‌های دیگر قرار می‌گیرد. یعنی بودجه منوط می‌شود به اینکه سازمان و وزارتخانه‌ای تصمیم بگیرد که آن را به ما تخصیص بدهد یا ندهد، در صورتی که طبق قانون بودجه باید با اولویت بیمه شدن اقشار آسیب‌پذیر در اختیار ما قرار گیرد.»