چاپ خبر
در شب خونین پاریس در بیمارستان‌ها چه گذشت
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   24 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d2091

حملات تروریستی در هفت نقطه پاریس در ۱۳ نوامبر (۲۲ آبان) با تیراندازی، انفجار بمب و گروگان‌گیری دست‌کم 128 کشته و چند صد مجروح به جای گذاشت و خونین‌ترین شب ‍پاریس پس از جنگ جهانی دوم را آفرید.

       شاهدان عینی توصیف‌های هولناکی از این کشتار کرده‌اند. یک خبرنگار در محلی نزدیک به استادیوم فوتبال فرانسه که یک بمب‌گذاری انتحاری در آن انجام شد، صحنه را این‌چنین ترسیم می‌کند: «توده کوچکی از گوشت انسان در چندمتری ایست بازرسی ‍پلیس که خیابان را بسته است، افتاده است. این خیابان به محلی می‌رسد که یک بمب‌گذار انتحاری خودش را در بیرون یک رستوران مک‌دونالد منفجر کرده است. پلیس می‌گوید این توده گوشت جنازه یکی از قربانیان این بمب‌گذاری است. قرار است کارشناسان پزشکی قانونی بعداً آن را معاینه کنند. خون تا ارتفاع ۱۰ متری روی دیوار یکی از ساختمان مجاور و روی علامت خیابان پاشیده است.»

       یک خبرنگار دیگر از بیمارستان لاریبوزیه گزارش می‌دهد که تصور می‌رود گروهی از پزشکان نیز در میان مجروحان باشند چرا کافه لو کاریون که هدف حمله مسلحانه قرار گرفته است، یک محل محبوب گردآمدن پزشکان بود.

       یک پزشک در این بیمارستان که در بخش اورژانس کار می‌کرد، تجربه خود از شب خونین را این‌گونه توصیف می‌کند: «نخستین بیماران در شب گذشته به بیمارستان ما آورده شدند، زیرا ما نزدیک‌ترین بیمارستان به محل‌های حوادث بودیم؛ یعنی سالن کنسرت باتاکلان – جایی که حاضران در یک کنسرت به‌وسیله مهاجمان به گلوله بسته شدند- و رستوران‌های و کافه‌ها خیابان بیشات- لو کاریون و لو پتی کامبوج که هدف تیراندازی و بمب‌گذاری قرار گرفتند.» «بیمارانی بودند که زخم گلوله در سرهایشان، در ‍پاهایشان و تنه‌شان داشتند. ما مجبور بودیم آنان را مستقیماً به اتاق عمل و واحد مراقبت‌های ویژه بفرستیم.» «مجروحان غرق خون بودند.

       ما آنان را در واحد اورژانس می‌دیدیم و بعد آنان را به بخش‌های دیگر می‌فرستادیم. وقتی همه تخت‌هایمان پر شد، بیماران را به بیمارستان‌های دیگر فرستادیم. شمار زیادی از کارکنان پزشکی سر کار آمدند و در تمام طول شب در بیمارستان باقی ماندند.» او افزود: «لو کاریون کافه مشهوری است که ‍پاتوق پزشکان در پاریس است. فکر کنم شمار زیادی از پزشکان هم در میان مجروحان باشند. من معمولاً با رئیسم به این کافه می‌رفتیم.» گزارش‌ها از یک بیمارستان دیگر پاریس حاکی از آن بود که اعضای اهدایی به‌طور اضطراری برای پیوند به مجروحان به بیمارستان آورده می‌شدند و نیاز به اهداکنندگان خون نیز وجود داشت. به گزارش خبرنگاران، اعضای اهدایی اضطراری برای زنده نگه‌داشتن مجروحان حادثه با ماشین‌های سرویس اهدای عضو با اسکورت پلیس به بیمارستان پتی‌سالپتیه، یکی از بزرگ‌ترین بیمارستان‌های پاریس وارد می‌شدند. از طرف دیگر، رئیس سازمان انتقال خون فرانسه از مردم خواست که خون اهدا کنند تا بتوان از پس نیاز فراوان مجروحان برای انتقال خون برآمد. پروفسور فیلد‍ بیرلینگ، درباره واکنش مردم گفت: «بیمارستان‌ها با موجی از اهداکنندگان خودانگیخته مواجه هستند.»
Daily Telegraph