چاپ خبر
مبارزه با بیماری‌های مرتبط انسان و دام وظیفه سازمان دامپزشکی است
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   29 فروردین 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d20865

     سپید: رئیس سازمان دامپزشکی کشور در نشست خبری هفته سلامت که با شعار ایمنی غذا از مزرعه تا سفره برگزار شد، در توضیح فعالیت‌های این سازمان عنوان کرد: «مبارزه با بیماری‌های مرتبط انسان و دام یکی از وظایف مهم سازمان است، به طوری‌که مثلاً بیماری «سندرم خاورمیانه» در زمان زیارت‌ها بسیار مطرح می‌شود و ما توانستیم در سال گذشته یکی از بزرگ‌ترین اقدامات را برای پایش شتر‌ها و قرنطینه آنها برای نمونه‌برداری در سیستان و بلوچستان انجام دهیم و در ‌‌نهایت 3 نمونه ویروس را جدا کردیم.» مهدی خلج بهداشت فراورده‌های خام دامی برای جلوگیری از بیمارشدن انسان‌ها را موضوع مهمی عنوان و تصریح کرد: «لازمه رسیدن به فراورده خام سالم نظارت‌بر همه حلقه‌ها از مزرعه تا سفره است. قانون دامپزشکی به گونه‌ای تنظیم شده که تمام وظایف از مزرعه تا سفره را دربر می‌گیرد. ما حتی قصد داریم قوانینی که از سال 1378 به بعد برای صادرات محصولات قرار دادیم، امسال در محصولات داخلی اجرایی کنیم.»


     خلج به تب مالت در انسان که به بیماری هزارچهره معروف است اشاره کرد و افزود: «امروز دامپزشکی ایران مرجع بین‌المللی و صلاحیت‌دار فراورده‌های صادراتی کشور است.» وی در مورد بازرسی‌های انجام شده در نوروز امسال گفت: «۱۸۴ هزار و ۵۱۰ مورد بازرسی انجام شده که طی آن ۴۶۲ هزار و ۹۸۷ محصول ضبط شده است.»


     رئیس سازمان دامپزشکی کشور در مورد محصولات ارگانیک گفت: «به‌طور قطع می‌گویم که ما مرغ ارگانیک در کشور نداریم، اما مرغ بدون آنتی‌بیوتیک وجود دارد.» وی با اشاره به صادرات میگو براساس استانداردهای لازم بیان داشت: «ما باید تمام محصولات را از مزرعه تا صادرات به‌صورت بهداشتی رسیدگی و مخاطرات بیوشیمی آن را نیز بررسی می‌کردیم. بنابراین در هفته سلامت باحضور 2 وزیر جهاد کشاورزی و بهداشت و درمان از 2 سامانه برای یکپارچه‌سازی قرنطینه و همچنین سیستم ردیابی محصولات رونمایی خواهیم کرد.» خلج با بیان اینکه بسیاری از بیماری‌ها از خوراک دام نشات می‌گیرد، عنوان کرد: «در سال 1999 در آمریکا 76 میلیون نفر به‌دلیل یک مشکل به مراکز بهداشتی مراجعه کرده بودند و در ‌‌نهایت 325 هزار نفر از آنان بستری شدند و در این بین 5 هزار نفر نیز به‌خاطر یک عامل بیماری در خوراک مرغ و گوشت جان خود را از دست دادند.» وی به وجود سیستم ردیابی فراورده‌های خام دامی نیز اشاره کرد و گفت: «روی هر محصول دامی کدی وجود دارد که مصرف‌کننده می‌تواند با ارسال آن از طریق تلفن همراه تمام چرخه تولید تا لحظه خرید محصول را رویت کند.»


     خلج در پایان آمارهایی نیز از واحدهای پرورش دام، کشتارگاه‌ها، شناورهای صید، سردخانه‌ها، محل پرورش آبزیان و طیور صنعتی ارائه و خاطرنشان کرد: «در سال گذشته 12 میلیون و 500 هزار گوسفند، یک میلیون گاو، 32 هزار گاومیش و 740 میلیون طیور در کشتارگاه‌ها ذبح شد که در بین این آمار بیش از 700 هزار لاشه نیز ضبط شد که برهمین اساس بازرسی‌ها در ایام عیدنوروز نیز صورت پذیرفت که در‌‌نهایت حدود 1900 پرونده تخلف به مراکز قضایی ارجاع شد.»