چاپ خبر
تفاهم‌نامه ارتباط عمیق پزشکان ایرانی و اتریش
کشورهای بزرگ در پی تفاهم با ایران
روزنامه سپید   |   اخبار 4   |   25 فروردین 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d20621

     یکی از مهم‌ترین اقداماتی که در راستای بهبود و افزایش ارتباط و تعامل پزشکان ایرانی با پزشکان سایر کشورهای دیگر می‌توان انجام داد، تبادل اطلاعات و دسترسی به آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا است. در این راستا هر کشوری با سایر کشورهای پیشرفته در علم پزشکی تفاهم‌نامه‌هایی را جهت تبادل و همکاری هرچه بیشتر منعقد می‌کند. تفاهم‌نامه‌هایی که ایران به‌دلیل تحریم‌ها چند سالی از آنها محروم ماند. این درحالی است که امسال و با توافقات صورت‌گرفته در این خصوص، به مرور شاهد انعقاد آنها با کشورهای مختلف هستیم. اخیرا در همین راستا تفاهم‌نامه‌ای با کشور اتریش در جهت ارتباط عمیق‌تر پزشکان ایرانی با پزشکان این کشور بسته شد تا از حداکثر تسهیلات لازم برای حوزه‌های علمی و دانش استفاده شود.


     رئیس سازمان نظام‌پزشکی در این خصوص با اشاره به انتقال تجربیات پژوهشی در عرصه پزشکی با امضای این گونه تفاهم‌نامه‌ها، گفت: «این موضوع نویدبخش حرکت‌های بین‌المللی در عرصه ترویج فعالیت گروه‌های پزشکی خواهد بود که امیدواریم بیشتر گسترش یابد.» علیرضا زالی ادامه داد: «قرار است تفاهم‌نامه عمیق‌تری با مسئولان کشور آلمان داشته باشیم که به همین منظور اقداماتی برای حضور دندانپزشکان کشورمان در یکی از مراکز دندانپزشکی کلن آلمان انجام شده است.»


     این درحالی است که معاون آموزشی پژوهشی سازمان نظام پزشکی با نظری کاملا متفاوت به خبرنگار سپید گفت: «انعقاد این تفاهم‌نامه‌ها امری کاملا فرمالیته است و هیچ اتفاق خاصی در این خصوص نخواهد افتاد.»


     محمدمهدی قیامت ضمن تاکیدبر ارتباط بین‌المللی مثبت پزشکان ایرانی با سایر کشور‌ها گفت: «این‌گونه توافقات سمبلیک است و انتظار اتفاق خاصی نباید داشت، چراکه همین الان ارتباط پزشکان ایرانی خوب است و به این توافقات نیازی نیست.»


     در همین راستا قائم‌مقام معاونت نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام‌پزشکی در گفتگو با سپید، اتاق بازرگانی اتریش را دارای یک واحد سلامت دانست و افزود: «این اتاق در کشورهای مختلف نمایندگی دارد و تجربیات پزشکی را انتقال و تجربیاتی را نیز دریافت می‌کند.» حجت ا... مقیمی به خبرنگار ما گفت: «اتاق بازرگانی اتریش، ایران را دارای پزشکانی متبحر می‌داند و خواستار انتقال تجربیات علمی ایران به اتریش است.» وی تصریح کرد: «ارتباط بین ایران و اتریش درواقع تبادل اطلاعات از دو کشور است. اتریش درصدد اعلام، معرفی و ورود تکنولوژی به ایران و دریافت تجربیات جراحی‌های پیچیده و آخرین دستاوردهای علمی پزشکی از ایران است.» مقیمی با بیان اینکه سازمان نظام‌پزشکی بزرگ‌ترین سازمان مردم‌نهاد کشور است، خاطرنشان کرد: «اتاق بازرگانی اتریش در بحث سلامت بسیار فعال بوده و به‌صورت مستقیم با سازمان نظام‌پزشکی تمامی کشورهای فعال در این عرصه وارد تبادل و تفاهم شده است.» وی همچنین از رابطه همکاری با کشورهای انگلیس و آلمان در سال‌های گذشته یاد کرد و افزود: «بعد از بحث تحریم‌ها ارتباط ایران با این کشور‌ها قطع شد و با وجود پرداخت هزینه‌ها از طرف ایران، دسترسی به اطلاعات پزشکی به‌صورت یک‌طرفه برای ایران مسدود شد.»


     قائم‌مقام معاونت نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام‌پزشکی افزود: «اخیرا با انتشار خبر لغو تحریم‌ها، دانشگاه‌های علوم پزشکی برخی کشورها نظیر انگلستان اعلام آمادگی کردند. همکاری با استرالیا نیز وجود دارد که درحال امضای تفاهم‌نامه است و به‌زودی اعلام می‌شود.» وی ادامه داد: «این تفاهم‌نامه‌ها در راستای تبادل نیروی کار ماهر در زمینه پزشکی، تبادل اطلاعات علمی و پزشکی، جراحی‌های نوین و درواقع تکنولوژی در حیطه پزشکی است. حتی برخی کشورهای مطرح بدون درنظر گرفتن نتیجه تحریم‌ها و توافقات اخیر برای همکاری علمی با ایران اعلام آمادگی کردند.»


     مقیمی ضمن اشاره به حضور پزشکان کشورهای دیگر در بیش از ۸۰ درصد از کنگره‌های علمی برگزار شده در ایران گفت: «این پزشکان نه‌تنها برای سخنرانی، بلکه برای آموزش نیز شرکت می‌کنند. بسیاری از پزشکان نیز از کشورهای عربی وجود دارند. همچنین از کشورهای ترکیه، انگلیس و آسیای جنوب شرقی برای شرکت در کنگره‌ها حضور پیدا می‌کنند.» وی کنگره‌های برگزار شده در ایران را حاوی تکنولوژی نوین و عمل جراحی به‌صورت آنلاین با ویدیو پروژکتور دانست و افزود: «به همین دلیل پزشکان سایر کشورها در این کنگره‌ها حضور پیدا کرده و تجربیات لازم را به‌دست می‌آورند. در حال حاضر نیز از کشورهای مختلف حتی آمریکا سخنرانان و جراحان برجسته‌ای در کنگره‌ها حضور پیدا‌می‌کنند.» مقیمی حجم تبادل اطلاعات در ایران را بسیار بالا دانست و افزود: «فکر نمی‌کنم یک روش درمانی جدید یا یک کشف جدید دارویی در دنیا رخ دهد که حداکثر یک هفته تا ده روز بعد در ایران قابل دسترسی نباشد.» وی همچنین درخصوص حضور پزشکان ایرانی در کشورهای دیگر گفت: «سالانه تعداد زیادی حدود بیش از چند هزار نفر از پزشکان ایرانی در کنگره‌های بزرگ پزشکی کشورهایی چون آلمان، فرانسه و حتی آمریکا، استرالیا و کانادا حضور دارند. پزشکان ایرانی درحقیقت آخرین دستاوردهای حوزه تکنولوژی پزشکی را در این کنگره‌ها آموزش دیده و به ایران انتقال می‌دهند.»

پدیده مظفری