چاپ خبر
امیدی تازه در درمان اسکیزوفرنی
روزنامه سپید   |   اخبار 8   |   24 فروردین 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d20543

     محققان امریکایی در تحقیقات خود که از فاز 2 مطالعه‌ای گرفته شده، داروی جدیدی را از یک کلاس دارویی جدید آنتی‌سایکوتیک‌ها معرفی کرده‌اند که در درمان اسکیزوفرنی نویدبخش حضور درمانی موثر است. ITI-007 از شرکت Intra-Cellular Therapies Inc، دارویی منحصربه‌فرد و چندمنظوره است که در مقایسه با داروی آنتی‌سایکوتیک ریسپریدون، موثرتر بوده و عوارض جانبی موتور و متابولیک آن کمتر است.


     این دارو، پروفایل فارماکولوژیک متفاوتی نسبت به داروهای آنتی‌سایکوتیک دیگر دارد. درواقع، ITI-007 پروفایل فارماکولوژیکال منحصربه‌فرد سروتونرژیک ـ دوپامینرژیک ـ گلوتاماترژیک دارد که رویکرد جدیدی را برای درمان بیماری اسکیزوفرنی، به عنوان درمان تکی، ارائه می‌دهد.


     ITI-007، ترکیبی است، از آنتاگونیسم قوی گیرنده سروتونین 5-HT2A، مدولاسیون فسفوپروتئین گیرنده دوپامین، مدولاسیون گلوتاماترژیک و مهارکننده بازجذب سروتونین.


     علائمی که در درمان با این دارو هدف قرار می‌گیرند، عبارتند از کیفیت خواب و فعالیت آنتی‌سایکوتیک و آنتی‌دپرسانت. این دارو همچنین علائمی از بهبود عملکرد اجتماعی افراد را نشان داده است.


     نتایج فاز 1 و 2 این مطالعه، نشانه‌های امیدبخشی را در زمینه اثرات آنتی‌سایکوتیک موثرتر، بهبود خواب بیمار و کاهش علائم منفی مرتبط با اسکیزوفرنی نشان داده است.


     در فاز 2 مطالعه، 335 بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی که اخیرا اپیزودهای حاد و تشدید شده بیماری را پشت سر گذاشته بودند، به‌طور تصادفی به 3 گروه دریافت کننده دوزهای 60 یا 120 میلی‌گرمی داروی ITI-007 یا پلاسبو، روزانه، به مدت 4 هفته تقسیم شدند.


     بیمارانی که با دوز 60 میلی‌گرمی این دارو تحت درمان قرار گرفته بودند، در روز 28 درمان، بهبود قابل‌توجهی را در علائم مثبت و منفی خود تجربه کردند.


     هر دو گروه دریافت‌کنندهITI-007، در نهایت به‌طور قابل توجهی عوارض جانبی متابولیک کمتری را داشتند. این عوارض که به‌طور شایع با ریسپریدون دیده می‌شود، عبارتند از اختلال در سطح سرمی انسولین، گلوکز، تری‌گلیسیرید، کلسترول تام، LDL و پرولاکتین.ITI-007، ایمن بوده و به خوبی تحمل می‌شود و عوارض جانبی دوز 60 میلی‌گرمی آن با پلاسبو تفاوتی ندارد. شایع‌ترین عوارض جانبی آن عبارتند از: تسکین، که با دوز 120 میلی‌گرمی این دارو نیز دیده می‌شد.


     از سوی دیگر، تغییراتی در عملکرد کاردیوواسکولار بیماران، شامل طولانی شدن QTc دیده نشد و برخلاف ریسپریدون، درمان با ITI-007، تعداد ضربان قلب را هم افزایش نمی‌دهد. نکته مهم دیگر، افزایش وزن مطلوب بیماران دریافت‌کنندهITI-007 است.


Medscape