چاپ خبر
تاثیر هویج روی چشم
روزنامه سپید   |   اخبار 5   |   24 فروردین 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d20537

     تا به حال هیچ فرد دارای عیوب انکساری وجود نداشته که با خوردن هویج و نوشیدن آب آن، عیوب انکساری‌اش را اصلاح کرده باشد. هویج، پروویتامین است و بتا کاروتن دارد که در بدن به ویتامین آ تبدیل می‌شود. ویتامین‌های گروه آ، سی و آنتی‌اکسیدان‌ها در سلامت و کارکرد صحیح چشم به ویژه شبکیه تاثیر مثبت دارند. ویتامین آ در سطح مخاط و عملکرد شبکیه موثر است و کمبود آن باعث شب کوری می‌شود.


     آنتی‌اکسیدان‌ها هم روند پیری بافت‌ها را از جمله شبکیه کند می‌کند، نه اینکه آن را متوقف کند، اما این گفته که هر کس آب هویج بنوشد، دیگر لازم نیست عینک بزند، صحیح نیست.


     علاوه بر هویج، جگر هم که سرشار از هورمون‌ها، ویتامین‌های B، D و A است و هر سبزی نارنجی یا زرد در عملکرد شبکه و کندی پیری بافت آن نقش موثری دارد. این نکته شایان ذکر است که خوردن بیش از حد هویج باعث نارنجی به نظر رسیدن پوست و به زردی زدن ملتحمه یا همان سفیدی چشم می‌شود.


     نوشیدن یک لیوان آب هویج روزانه یا یک روز در میان در هر سنی کافی است. ویتامین A به اصطلاح، ویتامین محلول در چربی است و در واقع با چربی شیر یا روغن زیتون بهتر جذب بدن می‌شود. آنهایی هم که مشکل گوارشی دارند یا بدنشان به دلیل ترشح نشدن صفرا یا عملکرد نادرست لوزالمعده، چربی جذب نمی‌کند، بهتر است به جای آب هویج، شیر هویج بنوشند.