چاپ خبر
درخواست رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران از مسئولان
عدالت در سلامت اجرا شود
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   21 فروردین 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d20444

       اجرای عدالت برای کارکنان نظام سلامت موضوع مهمی است، موضوعی که به‌زعم رئیس هیئت‌مدیره جامعه متخصصان داخلی ایران باید به آن پرداخته شود تا رشته داخلی که یکی از پایه‌ای‌ترین و بااهمیت‌ترین رشته‌های علوم پزشکی است، از دست نرود.

       ایرج خسرونیا می‌گوید که تقاضا برای رشته داخلی کاهش‌یافته است. این در حالی است که تا 20 سال پیش بهترین دانشجویان به سمت این رشته می‌آمدند اما در سال‌های اخیر کسانی که در رشته‌های دیگر قبول نمی‌شوند وارد این تخصص می‌شوند.

       او توضیح می‌دهد: «اگر در سطح شهر بگردی تعداد متخصصان زبده‌ای که بتوانند تشخیص دهند، بسیار کم است. داخلی یکی از رشته‌های مادر حوزه پزشکی است و اگر این حوزه را از دست بدهیم، پایه و اساس طب ایران خدشه‌دار می‌شود.»

       به گفته خسرونیا اهمیت تخصص داخلی در کشورهای دیگر اهمیت و درجه بالایی دارد اما در ایران برعکس است.

اختلاف 30 برابری درآمدها، عامل کاهش متقاضیان رشته داخلی
       او یکی از دلایل کاهش تقاضای دانشجویان به سمت رشته داخلی را اختلاف درآمد بین حوزه‌های گروه علوم پزشکی می‌داند و می‌گوید:«درآمد یک متخصص قلب با یک متخصص داخلی 20 تا 30 برابر فرق دارد. حتی درآمد پزشکان عمومی که به انجام خدمات پوست و زیبایی روی آورده‌اند نیز از درآمد پزشکان داخل بیشتر است.»

       خسرونیا می‌پرسد: «چرا یک متخصص داخلی تنها 5 تا 7 میلیون تومان درآمد داشته باشد اما یک متخصص قلب و پیوند باید 200 تا 300 میلیون درآمد داشته باشد.»

حقوق بازنشستگان پیشکسوت از شاگردانشان کمتر است
       عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص اختلاف حقوق دریافتی تعدادی از پزشکان بازنشسته می‌گوید: «حقوق برخی از پزشکانی که به فاصله شش ماه از گروه بعدی دوران خدمت خود را به پایان رسانده‌اند، دو تا سه برابر فرق دارد. پزشکی که 7 سال پیش بازنشسته شده حدود 1میلیون و نیم است اما پزشک جوانی که شاگرد او بوده حدود 6 تا 7 میلیون تومان دریافتی دارد و این موضوع اعتراض پزشکان عضو هیئت‌علمی است.»

       رئیس هیئت‌مدیره جامعه متخصصان داخلی ایران می‌گوید شاید مشکلات مردم برای دریافت خدمات درمانی کاهش‌یافته باشد اما برای برخی از گروه‌های پزشکی نظیر متخصصانی نظیر اطفال و عفونی عدالت در سلامت اجرا نمی‌شود.

       خسرونیا در این زمینه توضیح می‌دهد: «بنا بود نظام پزشکی و سازمان‌های بیمه‌گر در سال گذشته ویزیت پزشکان داخلی را که بیشتر در مطب هستند مقداری افزایش دهد، اما متاسفانه هیئت دولت با این پیشنهاد موافقت نکرد و این موضوع مایه دلخوری جامعه پزشکان داخلی شد.»

       عدم پرداخت تعرفه برخی از خدمات نظیر آندوسکوپی از سوی بیمارستان‌های خصوصی و دولتی مشکل دیگری است که متخصصان داخلی با آن مواجه‌اند. به گفته خسرونیا استدلال سازمان‌های بیمه‌گر این است که این خدمات باید از سوی فوق تخصص انجام شود درحالی‌که خدماتی نظیر آندوسکوپی در کوریکولوم آموزشی متخصصان داخلی وجود دارد.

       متخصصان داخلی اما می‌گویند اگر دانشگاه این خدمات را به ما آموزش داده پس چرا زمانی که می‌خواهیم از آن استفاده کنیم، برای ما بهره‌ای ندارد و موردمحاسبه قرار نمی‌گیرد؟

       خسرونیا با اشاره به اینکه این موضوع که در شهرستان‌ها شایع‌تر است، باعث اعتراض حدود 600 نفر از متخصصان شده است؛ اضافه می‌کند: «در این میان در شهرستان‌هایی که فوق تخصص داخلی در بیمارستان‌ها نیست، از متخصصان داخلی به‌عنوان فوق تخصص استفاده می‌کنند. علاوه بر این وظایف دیگری نظیر نظارت بر آی‌سی‌یو قلب نیز به عهده‌اش می‌گذارند.»