چاپ خبر
تائید رسلیزوماب در درمان آسم شدید
روزنامه سپید   |   اخبار 15   |   18 فروردین 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d20282

       سپید: سازمان غذا و داروی آمریکا داروی جدیدی را برای درمان نگهدارنده در بزرگسالان مبتلا به آسم شدید تائید کرد که علیرغم درمان با دیگر داروها، همچنان دچار حملات تنگی‌نفس می‌شوند. این داروی جدید، با نام رسلیزوماب (reslizumab) یا Cinqair و ساخت شرکت Teva Pharmaceuticals، نوعی آنتی بادی مونوکلونال است. این دارو به عنوان درمان کمکی و اضافه شونده به دیگر داروهای آسم در بیماران 18 سال و بالاتر که بیماری‌شان با افزایش ائوزینوفیل مرتبط است، تجویز می‌شود.

       رسلیزوماب با کاهش سطح ائوزینوفیل در خون، شدت آسم را کاهش می‌دهد. سازمان غذا و دارو تخمین می‌زند که حدود یک‌بیستم بیماران مبتلا به آسم، علیرغم حداکثر درمان، با فرم شدید و اغلب کنترل نشده بیماری روبرو هستند که فنوتیپ ائوزینوفیلیک دارند.

       بیماران این دارو را هر 4 هفته یک بار و به صورت تزریقی در یک کلینیک درمانی که مجهز به مدیریت آنافیلاکسی باشد، دریافت می‌کنند. تائیدیه سازمان غذا و دارو براساس یافته‌های کارآزمایی‌های بالینی گرفته شده، اما این مطالعات فقط روی بزرگسالان انجام شده و در کودکان نباید استفاده شود تا مطالعات بیشتر در این زمینه انجام شود.

       4 کارآزمایی کنترل شده تصادفی و دو سو کور، اثربخشی و ایمنی آن را بررسی و تائید کرده‌اند. در این کارآزمایی‌ها مشخص شد بیماران مبتلا به آسم شدید که با درمان های دیگر دردسترس کنونی تحت درمان هستند، اما همچنان دچار حملات تنگی‌نفس مرتبط با آسم می‌شوند، اگر از رسلیزوماب به عنوان درمان کمکی استفاده ‌کنند، در مقایسه با بیماران گروه پلاسبو، با حملات کمتر بیماری و فاصله طولانی‌تر تا اولین حمله پس از دریافت آن روبرو می‌شوند. همچنین این بیماران با افزایش قابل توجه حجم هوا در یک ثانیه، در مقایسه با شرایط قبل از درمان، مواجه هستند.

       بیشترین عوارض جانبی که با این دارو دیده می‌شود، عبارتند از دردهای عضلانی، سرطان و آنافیلاکسی که طبق نظر سازمان غذا و دارو می‌توانند تهدیدکننده حیات باشند، به همین دلیل توصیه شده تا تجویز آن در کلینیک‌های مجهز انجام شود.

       شرکت سازنده در بیانیه‌ای اعلام کرد 6/0 درصد از بیماران دریافت کننده 3 میلی‌گرم به ازای هر کیلو وزن بدن از رسلیزوماب، در مقایسه با 3/0 درصد بیماران در گروه پلاسبو، حداقل یک بدخیمی را گزارش کرده‌اند.
منبع: Medscape