چاپ خبر
رابـطـه عصـرانـه و سـرطـان پسـتـان
روزنامه سپید   |   اخبار 5   |   18 فروردین 1395   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d20268

       سپید: بر اساس یک پژوهش جدید، مصرف میان وعده‌های دیروقت با افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط است.

       به گفته پژوهشگران آمریکایی، عود سرطان پستان در زنانی که آخرین وعده غذایی شبانه با صبحانه روز بعد آنان کمتر از ۱۳ ساعت فاصله دارد، بیشتر بوده است.

       محققان دانشگاه کالیفرنیا اطلاعات ۲۴۱۳ زن مبتلا به سرطان پستان ابتدایی ۲۷ تا ۷۰ ساله را پس از تشخیص بررسی کردند. هیچ‌کدام از این زنان دیابتی نبودند تا تاثیری روی نتایج نداشته باشد؛ زیرا هرچه زمان خودداری از خوردن کوتاه‌تر باشد، می‌تواند به قند خون بالاتر در درازمدت منجر شود.

       میانگین سنی آنان 4 تا 52 سال و متوسط زمانی که در شب غذا نخوردند، 5 تا 12 ساعت بود. کمتر از ۱۳ ساعت پرهیز از غذا خوردن در طول شب، سبب ۳۶ درصد افزایش خطر بازگشت سرطان پستان پس از بهبودی می‌شود.

       بااین‌حال، فاصله زمانی کمتر بین وعده‌های غذایی با خطر بیشتر مرگ ناشی از سرطان پستان یا دلایل دیگر ارتباطی نداشت.

       به احتمال زیاد طولانی کردن مدت این روزه‌داری شبانه، راهی ساده و غیر دارویی برای کاهش خطر عود این سرطان و حتی سرطان‌های دیگر است.

       پژوهش‌های پیشین روی آنکه برای جلوگیری از سرطان چه چیزی بخوریم، تمرکز داشتند؛ اما زمان تغذیه نیز می‌تواند مهم باشد؛ چراکه به نظر می‌رسد بر سلامت تاثیر دارد. اگر این یافته در آزمایش‌های آینده تایید شود، کشفی مهم برای پیشگیری و کاهش خطر سرطان‌ها، دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی عروقی خواهد بود.
منبع: WebMD
ترجمه: علی حاج رسولی‌ها