چاپ خبر
باز هم افزایش آمار مرگ با بیماران قلبی
روزنامه سپید   |   اخبار 9   |   22 فروردین 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d20210

     مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی از سال 1990، بیش از 40 درصد افزایش داشته است.


     براساس پژوهش «بار جهانی بیماری‌ها» انجام داده است، میزان مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی بین سال‌های 2013-1990، 40/8 درصد افزایش داشته، در صورتی که، سن افرادی که بر اثر ین نوع بیماری‌ها جان خود را از دست داده‌اند 39/3 درصد کمتر شده است.


به نظر دکتر گرگوری روت، سرپرست تحقیق از دانشگاه واشنگتن در سیاتل، و همکارانش، دلیل اصلی افزایش مرگ‌های قلبی پیر شدن و نیز رشد جمعیت جهان است.


     محققان در این مطالعه که نتایج آن در نشریه پزشکی نیوانگلند چاپ شده است، اطلاعات مربوط به 180 کشور جهان را بررسی کرده‌ و توانسته‌اند 10 دلیل اصلی مرگ‌های قلبی عروقی را مشخص کنند: بیماری‌های ایسکمیک قلبی، سکته‌های مغزی ایسکمیک، سکته‌های خونریزی‌دهنده، بیماری‌های قلبی حاصل از فشار خون، کاردیومیوپاتی و میوکاردیت، بیماری رماتیسمی قلبی، آنوریسم آئورت، فیبریلاسیون دهلیزی، فلاتر، آندوکاردیت و بیماری عروق محیطی.


     در سال 2013، 17/3میلیون نفر بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی فوت کرده‌اند. پس از مشخص شدن تعداد فوتی‌ها، متخصصان 3 دلیل توضیحی برای این مسئله تعریف کرده‌اند: رشد کلی جمعیت، تغییرات در ساختار جمعیتی با توجه به سن، جنسیت و تغییر در سن جمعیت، و جنسیت و دلایل اختصاصی برای میزان این نوع مرگ‌ها.


     در نهایت، تیم تحقیق به این نتیجه رسید که بین سال‌های 1990 تا 2013، مرگ‌های قلبی عروقی به با علت پیر شدن جمعیت حدود 55 درصد و مرگ‌های قلبی عروقی با علت رشد جمعیت، 25/1 درصد بیشتر شده است. در این دوره زمانی، اولین دلیل مرگ افراد با بیماری‌های قلبی، بیماری ایسکمیک قلب بوده، با تعداد 2/4 میلیون نفر در سراسر جهان.


     در بررسی منطقه‌ای باید گفت که طی دوره مطالعه، آسیای جنوبی با 97/4 درصد افزایش و شرق آسیا با 47/2 درصد افزایش بالاترین میزان افزایش مرگ‌های قلبی عروقی را داشته‌اند و اروپای مرکزی و غرب اروپا تنها مناطقی بوده‌اند که مرگ‌های قلبی عروقی در آنها پایین آمده است، به ترتیب 5/2 و 12/8 درصد کاهش.


     در منطقه ثروتمند آمریکای شمالی، براساس آنچه آمارها می‌گویند، تغییر چندانی در میزان مرگ‌های با دلیل قلبی عروقی دیده نمی‌شود. به گفته محققان، در برخی مناطق ثروتمند با توجه به تغییرات اپیدمیولوژیک، شاهد کاهش چشمگیر مرگ‌های قلبی عروقی هستیم. ممکن است، کاهش قرار گرفتن در معرض دود سیگار، بهبود وضعیت تغذیه و بهبود روش‌های درمان و پیشگیری باعث کاهش تلفات قلبی شده باشند.


     با وجود اینکه براساس نظر محققان، داده‌های گردآوری شده در برخی کشورها برای بررسی دلایل مرگ‌های بیماران قلبی محدود است و به این دلیل نمی‌توان برآورد دقیقی از مرگ حاصل از این بیماری‌ها ارائه داد، اما در «بررسی بار جهانی بیماری‌ها» از آزمون‌های با «ارزش اخباری قوی خارج از نمونه» استفاده شده که می‌توان تا حد زیادی بر درستی آن داده‌ها تکیه کرد.


منبع: Cardiovascular Buisiness