چاپ خبر
نانوذرات زیستی ابزاری مناسب برای مبارزه با تومور
روزنامه سپید   |   اخبار 13   |   19 اسفند 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d19639

       سپید: محققان کره‌ای با استفاده از نانوذرات زیستی موفق به وارد کردن داروی ضدسرطان به اعماق تومور سرطانی شدند. با این روش می‌توان بیماری‌هایی که نسبت به دارو مقاومت زیادی نشان می‌دهند از بین برد.

       پژوهشگران کره‌ای موفق به ارائه روشی خلاقانه برای وارد کردن دارو به درون سلول‌های سرطانی شدند. جی‌هو پارک و همکارانش از دپارتمان بیومهندسی مغز موسسه علوم و فناوری پیشرفته کره، موفق شدند داروی ضد سرطان را به صورت یکنواخت وارد سلول‌های سرطانی کنند.

       در حال حاضر با استفاده از فناوری‌نانو امکان رهاسازی دارو به سلول‌های تومور مجاور رگ‌های خونی فراهم شده است. اما سلول‌های موجود در بخش‌های عمیق تومور دست نخورده باقی می‌مانند. برای حل این مشکل محققان نوعی لیپوزوم طراحی کردند که می‌تواند با غشاء سلول‌ها ترکیب شده و به درون سلول وارد شود. به محض وارد شدن لپیوزوم به درون سلول، دارو وارد جریان خون شده و با استفاده از رگ‌های خونی، میان سلول‌های مجاور به حرکت در می‌آید. با این کار دارو می‌تواند به سلول‌های درونی تومور نیز نفوذ کند.

       اگزوزوم‌ها ترشحات سلولی هستند که در محیط تومور وجود دارند. این ترکیبات نقش مهمی در رشد و گسترش سلول سرطانی دارند. این گروه تحقیقات خود را روی رهاسازی داروی ضد سرطان به درون سلول سرطانی با استفاده از اگزوزوم‌ها شروع کرده‌اند.

       پژوهشگران داروی ضد سرطان حساس به نور را با روش رهاسازی جدیدی وارد بدن موش کردند. سپس نور را به بخش حاوی تومور تابیده و نمونه بافت را مطالعه کردند. نتایج نشان داد که دارو تمام بافت را تحت تاثیر قرار داده است.

       با دانستن محیط شیمیایی تومور، می‌تواند روش‌های ویژه‌ای برای درمان سرطان ارائه کرد. این پژوهش مسیر تولید داروهای ضدسرطان موثر را هموار کرده و برای بیماری‌هایی که به دلیل مشکل عدم نفوذ دارو، راهکار مناسب درمانی وجود ندارد، روش درمانی ارائه کند.

       این گروه در حال آزمایش داروهای ضدسرطان رایج در بازار هستند تا با استفاده از این روش مبتنی بر نانوذرات تومورهای مختلف را از بین ببرند.

       پارک می‌گوید: «این اولین باری است که از نانوذرات زیستی، اگزوزوم‌ها، برای درمان استفاده می‌شود. اگزوزوم‌ها ابزار مناسبی برای وارد کردن دارو به بخش‌های عمیق تومور هستند.»
منبع: NBIC