چاپ خبر
فقر سواد در حوزه سلامت روان
روزنامه سپید   |   اخبار 4   |   18 اسفند 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d19505

       مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ضمن اشاره به آمار اختلالات روانپزشکی، شایع‌ترین سن مصرف مواد مخدر در کشور را در دهه سوم زندگی و بین 20 تا 30 سالگی اعلام کرد. احمد حاجبی در حاشیه نخستین نشست کارشناسان روانشناسی مراکز سلامت جامعه که در اهواز برگزار شد، گفت: «افزایش سواد سلامت روانی به عنوان یک فاکتور زمینه‌ای و ریشه‌ای می‌تواند در تمام پیامدهایی که به نوعی با سلامت روانی مرتبط هستند، تاثیرگذار باشد و اعتیاد نیز یکی از این موارد معلولی است. محصول افزایش سواد سلامت روان در یک جامعه، آگاهی افراد از شرایط روانشناختی خود است و فردی که از سواد سلامت روانی برخوردار باشد، به اعتیاد مبتلا نخواهد شد.» حاجبی با اشاره به پایین بودن سطح سواد سلامت روان در کشور افزود: «در این زمینه آماری از کل کشور برآورد نشده ولی گزارش‌های منطقه‌ای که به دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ارایه شده است، نشان می‌دهد کشور از وضعیت مناسبی در زمینه سواد سلامت روان برخوردار نیست.»

       مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، گفت: «در صورت پایین بودن سطح سواد سلامت روان، فرد از علایم هشداردهنده اولیه اعتیاد، ارایه خدمات در زمینه ترک اعتیاد و چگونگی استفاده از این خدمات بی‌اطلاع خواهد بود.» وی گفت: «در پی پایین بودن سطح سواد سلامت، جوانی که احساس افسردگی می‌کند به خود درمانی و مصرف مواد روانگردان روی آورده که به اعتیاد منجر می‌شود در مقابل، رواج و ارتقای سواد سلامت روان، حالتی محافظتی برای افراد جامعه در برابر مشکلات روان و پیامدهای آن خواهد داشت. در حال حاضر سطح سواد سلامت روان در کشور بسیار پایین است و برای ارتقای آن باید بسیار کار کنیم. بر اساس آخرین اطلاعاتی که از پیمایش کشوری به دست آمده است، شیوع اختلالات روانپزشکی در بین جمعیت 15 تا 64 سال کشور، 23/6 درصد است که این آمار، اختلالات خفیف تا شدید را در بر می‌گیرد.»

       مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ادامه داد: «بیشترین اختلال روانپزشکی در کشور، اختلال افسردگی با شیوع 12/7 درصد است. همچنین بیشترین شیوع اختلالات روانپزشکی در طیف جوان جامعه گزارش شده است.»
ایسنا