چاپ خبر
کم‌خوابی حمله قلبی را افزایش می‌دهد
روزنامه سپید   |   اخبار 10   |   01 تیر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d19377

     ممکن است شب‌هایی که خواب به چشمتان نمی‌آید فقط نگران این باشید که چگونه باید سر کار بروید و گمان کنید به‌غیراز گیجی و چرت زدن پشت میز کار، مشکل دیگری شما را تهدید نمی‌کند.


     اما به‌هرحال اختلالات خواب پیامدهای زیادی دارند که در سال‌های آینده زندگی‌تان، بر شما اثر می‌گذارند و مطالعاتی صورت گرفته‌اند که می‌گویند کم خوابیدن در شب سبب از بین رفتن حافظه و سکته مغزی در کهنسالی می‌شود.


     بر اساس این تحقیقات، ثابت‌شده است مردمی که تمایل دارند کمتر از 7 ساعت در شبانه‌روز بخوابند بیشتر محتمل است که به سکته مغزی دچار بشوند و تحقیقی که محققین سازمان جهانی بهداشت انجام داده‌اند نشان می‌دهد که اختلالات خواب به‌اندازه سیگار کشیدن برای قلب شما مضر هستند.


     خواب موضوع کم‌اهمیتی نیست. پروفسور والری گافاروف می‌گوید: «اختلالات خواب احتمال ابتلا به سکته مغزی و قلبی را به میزان زیادی افزایش می‌دهد و کم‌خوابی، سیگار کشیدن، ورزش نکردن و رژیم غذایی فقیر، جزو عوامل قابل‌کنترل بیماری‌های قلبی و عروقی هستند.»


     او اضافه می‌کند:«یک شخص عادی باید بین 7 تا 8 ساعت در شب خوابد و اگر نمی‌تواند برنامه خواب خود را این‌گونه تنظیم کند باید به یک متخصص خواب مراجعه کند.»


     تحقیقی که بر روی ارتباط بین اختلالات خواب و حمله قلبی انجام‌گرفته است، از سال 1994 شروع‌شده بود و جامعه آماری آن شامل 657 مرد روس در سنین بین 25 تا 46 سال بود. در ضمن این افراد هرگز به سکته مغزی و دیابت که بیماری‌هایی هستند که می‌توانند منجر به حمله قلبی شود دچار نشده بودند.


     لازم به ذکر است که کیفیت خواب این افراد بر اساس شاخص جنکینز سنجیده می‌شد و میزان آن برای کسانی که به اختلال خواب دچار بودند به خیلی بد، بد و ضعیف تقسیم‌بندی شده بود. این افراد طی 14 سال ازلحاظ حمله‌های قلبی و سکته مغزی تحت نظارت قرار گرفتند و درنهایت این تحقیق نشان داد که 63 درصد از آن‌ها که دچار حمله‌های قلبی شده بودند از اختلالات خواب رنج می‌بردند.


     به‌عبارت‌دیگر این تحقیق نشان می‌دهد مردمی که به اختلال خواب دچار هستند بیش از 2 برابر محتمل است که به حمله قلبی دچار شوند و نسبت به کسانی که خواب شبانه عادی داشتند 1/5 تا 4 برابر بیشتر در معرض خطر سکته مغزی قرار داشتند.


     با توجه به این حقیقت که نرخ مرگ‌ومیر حملات قلبی بالا است این یافته‌ها به‌شدت نگران‌کننده هستند. از سوی دیگر تخمین زده می‌شود که نیمی از مردم دنیا به دلیل حملات قلبی می‌میرند و این عامل اولین دلیل مرگ‌ومیر در بسیاری از کشورها ازجمله آمریکا است.


     به همین دلیل است که عوامل بازدارنده از سکته قلبی این‌قدر مهم هستند و پزشکان بار دیگر بر این مهم تاکید می‌کنند که ما به خواب خوب، ورزش منظم و خودداری از سیگار کشیدن و نوشیدن الکل، خوردن غذای سالم و داشتن وزن طبیعی نیاز داریم.


منبع: thesilverink