چاپ خبر
باوجود رشد جمعیت گرسنگی در سراسر جهان کاهش یافته است
روزنامه سپید   |   اخبار 9   |   26 خرداد 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d18936

     گزارش اخیر سازمان ملل متحد حاکی از آن است که طی ربع قرن گذشته، به‌رغم رشد سریع جمعیت، تعداد افراد گرسنه در سراسر جهان به طرز چشمگیری کاهش یافته است. در اوایل دهه 90 حدود یک میلیارد نفر، تقریبا از هر 5 نفر یک نفر از سوء‌تغذیه رنج می‌برد. اکنون این تعداد به کمتر از 800 میلیون نفر کاهش یافته است، یعنی از هر 9 نفر یک نفر دچار سوء‌تغذیه است.


     در حالی که ممکن است کمتر شدن216 میلیون انسان گرسنه از جمع گرسنگان طی 25 سال، کاهش قابل قبولی به نظر برسد، اما هنوز هم 800 میلیون انسان گرسنه عدد نومید‌کننده‌ای است.


     بر اساس اسناد « سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد» (FAO)، تحت عنوان « موقعیت نا‌امنی غذایی در جهان طی سال 2015 » (SOFI)، از سال 1990 تعداد انسان‌هایی که دچار سوء‌تغذیه هستند یا غذای کافی به دست نمی‌آورند تا بتوانند یک زندگی فعال و سالم داشته باشند، در کشورهای در حال توسعه تقریبا به نصف رسیده است، به عبارت دیگر، از 23.3درصد به 12.9درصد. بررسی‌های « سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد» نشانگر این است که از 129 کشوری که تحت نظارت این سازمان قرار داشته‌اند، 72 کشور موفق شده‌اند که میزان رواج گرسنگی را تا 50درصد کاهش دهند، که یکی از اهداف تعریف شده این سازمان تحت عنوان « اهداف توسعه هزاره » برای سال 2015 بوده است. در سال 2000 سازمان ملل متحد دراجلاس سران هزاره، 8 هدف گوناگون، از فراهم آوردن شرایط تحصیل گرفته تا جلوگیری از گسترش ایدز را تحت مجموعه‌ای به نام « اهداف توسعه هزاره » تعریف کرد.


     دبیر کل سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد می‌گوید: «موفقیت اخیر در دستیابی به یکی از هدف‌های تعریف شده «اهداف توسعه هزاره» نشان می‌دهد که ما واقعا می‌توانیم بلای گرسنگی را در دوران زندگی‌مان ریشه کن کنیم.


     ما باید نسلی بدون گرسنگی باشیم.» مناطقی که بر اساس گزارش پیشرفت چشمگیری در این زمینه داشته‌اند عموما شامل کشورهای شرق آسیا، جنوب شرق آسیا و آسیای مرکزی، آمریکای لاتین و منطقه دریای کارائیب می‌شوند. همچنین در حالی که بسیاری از مناطق آفریقایی، فقیرترین مناطق جهان، هنوز از سوءتغذیه رنج می‌برند برخی قسمت‌های آفریقا پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌اند.


     برخی مناطق غرب آفریقا به دلیل سرمایه‌گذاری و انجام کارهای زیربنایی در امر کشاورزی، توانسته‌اند به هدف مبارزه با گرسنگی دست بیابند. هرچند دیدن این همه تلاش‌ در خور تحسین جهانی مایه دلگرمی است، اما هنوز زمان آن نرسیده که از کار خود احساس رضایت کنیم چرا که موانع زیادی بر سر راه کاهش گرسنگی در جهان وجود دارد. به عنوان مثال، همانطور که در اسناد به آن اشاره شده است مشکلات اقتصادی، فجایع طبیعی، بحران‌های اجتماعی و بی‌ثباتی سیاسی همه می‌توانند منجر به شکست‌های بزرگی برای مهار گرسنگی شوند. به علاوه به‌رغم توسعه جهانی، بسیاری مناطق با افزایش گرسنگی مواجه هستند. 24 کشور آفریقایی در آستانه بحران گرسنگی قرار گرفته‌اند که این رقم نسبت به سال 1990 دوبرابر شده است.


     کاملا روشن است که هنوز راه طولانی در پیش داریم اما آنچه تا به حال به دست آورده‌ایم حکایت از این دارد که چگونه رشد اقتصادی، بهبود کشاورزی و حمایت‌های اجتماعی همه دست در دست هم می‌توانند این مشکل جهانی را کم‌رنگ کنند.

 

منبع: IFL Science
ترجمه: سیما اخلاقی