چاپ خبر
چرا سیاست‌های آمریکا در اهدای عضو موثر نبوده است؟
روزنامه سپید   |   اخبار 9   |   18 خرداد 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d18661

     مطالعات جدید نشان می‌دهند که سیاست‌های دولت ایالات‌متحده برای اهداء عضو در چند دهه گذشته موثر نبوده است.


     دکتر کترجی، سرپرست تحقیق از بیمارستان زنان بوستون، می‌گوید: «ما به‌واقع، نیازمند تعریف راه‌کارهایی نو برای پر کردن فاصله بین نیاز به اهداء عضو و میزان اعضای اهداشده هستیم.»


     آمارهای شبکه تهیه و پیوند اعضا در آمریکا می‌گوید، 123 هزار بیمار در فهرست انتظار اهداء عضو قرار دارند و بر اساس آمارهای همین موسسه هر روز 21 نفر در این فهرست به دلیل نرسیدن عضو اهدایی جان خود را از دست می‌دهند.


     در این مطالعه، محققان سیاست‌های متفاوت دولتی را از سال 1988-2010 برای افزایش اهداء عضو از اهداکنندگان زنده یا درگذشته را بررسی کردند. این سیاست‌ها شامل آموزش عمومی، استراحت بیشتر در زمان کار برای اهداکنندگان، ثبت‌نام اهداکنندگان و اعطاء امکانات مالی برای این افراد بوده است.


     سپس، محققان ایالت‌های مختلف را که این سیاست‌ها را اجرا کرده یا نکرده بودند با هم مقایسه کردند، طی اجرای سیاست‌های تشویقی، میزان اهداء و نیز پیوند عضو در کشور از 5909 به بیش از 14 هزار رسیده است، اما ازآنجاکه بیشتر اهدای اعضا از درگذشتگان انجام‌گرفته است، ایجاد مشوق‌های مالی تنها توانسته میزان اهداء عضو را 5 درصد افزایش دهد.


     مطالعات نشان داده‌اند که سیاست‌های متفاوت نتوانسته‌اند تاثیر چندانی بر افزایش اهداء عضو داشته باشند. کترجی می‌گوید: «متاسفانه روش‌های درازمدتی که تدوین کرده‌ایم، موثر نبوده‌اند.»


     نویسندگان این تحقیق البته محدودیت‌هایی برای آنچه ارائه داده‌اند، قائل هستند، ازجمله آنکه میزان متفاوت اجرای سیاست‌ها در ایالت‌های مختلف ممکن است، روی نتایج اثر گذاشته باشد. مطالعه بر روی آماری که نشان دهند جوامع محلی چگونه آیت سیاست‌ها را اجرا کرده‌اند، می‌تواند به فهم بهتر بهترین روش برای تشویق اهداء عضو کمک کند. دکتر استیونسون، مدیر برنامه مشکلات قلبی در بیمارستان زنان بوستون، که تحقیقی تکمیلی درباره بیماران در فهرست انتظار پیوند قلب را در کنار تحقیق دکتر کترجی در جاما منتشر کرده است، می‌گوید: «من بیش از 30 سال از بیماران پیوند قلب قبل و بعد از عمل مراقبت کرده‌ام و هر روز شاهدم که بیماران بیش از گذشته باید انتظار کشند.»


     وی در گزارش خود می‌گوید، تعداد پیوند قلب در سال 2014 در آمریکا تقریباً به‌اندازه سال 1994 بوده، درصورتی‌که میزان افراد در فهرست انتظار افزایش پیداکرده است. امسال، به گفته او، از حدود 7 هزارنفری که در فهرست انتظار بوده‌اند، تنها 2200 نفر امکان پیوند قلب را پیداکرده‌اند. برخی کارشناسان روش پرداخت پول برای اهداکنندگان را پیشنهاد کرده‌اند که اکنون درباره تخمک و اسپرم اجرا می‌شود. سیاست‌گذاران درمان اما، عقیده دارند، برای آنکه پرداخت مستقیم منجر به ایجاد بازار آزاد عضو نشود، بهتر است این پرداخت‌ها به صورت صندوق‌های بازنشستگی، اعتبار پرداخت مالیات یا نوعی تضمین‌های مالی صورت پذیرد.


     مطالعات اما، نشان داده‌اند که برای مردمی که می‌خواهند عضو اهدا کنند، پاداش‌های مالی نقش چندان مهمی ایفا نمی‌کند.


منبع: فاکس نیوز
ترجمه: مرجان یشایایی